Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Το τέλος της Δημοκρατίας με το τέλος των μετρητών

(foto το έργο του Σπύρου Κουκουλομάτη Περί Μινοταύρου)

Η κυβέρνηση των δανειστών αποφάσισε σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ οι συναλλαγές που γίνονται με τη χρήση κάρτας ή ηλεκτρονικό χρήμα θα υπολογίζονται στο αφορολόγητο, ενώ ταυτόχρονα  θα επιβάλλεται «πρόστιμο» επιπλέον φόρου 22% σε όσους δεν συμπληρώνουν το απαιτούμενο ποσό των δαπανών με κάρτες. Αυτό σημαίνει το τέλος της ενχρήματης οικονομίας και τον έλεγχο κάθε οικονομικής συναλλαγής του πολίτη από τις τράπεζες και το κράτος.
Αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όπως διατείνονται τα κυβερνητικά στελέχη, ουδεμία σχέση έχει, αφού για τους έχοντες και κατέχοντες αυτό δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο, διότι έχουν και άλλα κεφάλαια τόσο σε υπεράκτιες εταιρείες, όσο και σε τράπεζες εκτός Ε.Ε. Ο κύριος λόγος είναι να καταπολεμηθεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα άρνησης στην φορομπηχτική πολιτική των δανειστών και της κυβέρνησης.

Άλλωστε μια αχρήματη αλλά τραπεζικά ελεγχόμενη οικονομία αποτελεί μια τρομοκρατική επίθεση
απέναντι στα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα του Έλληνα πολίτη. Οι τραπεζικοί οργανισμοί της χώρας είναι γνωστό ότι πέρασαν στα χέρια των ξένων τοκογλύφων που εμφανίζονται ως δανειστές και ως εκ τούτου έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν με την βοήθεια των ξεπουλημένων κυβερνήσεων τα memotrandous, δηλαδή τα μνημόνια και τις οδηγίες που πλέον καθιστούν νέο σύνταγμα στην χώρα από την περίφημη συνθήκη του ESM(βλέπε http://denpaeiallo-xylok.blogspot.gr/2016/08/esm.htm).
Εκτός λοιπόν ότι θα έχουν τον πλήρη έλεγχο του κάθε λεπτού του ευρώ οι ξένοι τοκογλύφοι και τα ντόπια τσιράκια τους, θα μπορούν να κάνουν και τα δικά τους παιχνίδια, όπως ένα κούρεμα των καταθέσεων κατά το δοκούν, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα. Η κυβέρνηση Τσίπρα, δηλαδή των τοκογλύφων, υπακούει πλήρως σε κάθε εντολή, άνευ, όπως άλλωστε έχει διαπιστωθεί ουδεμιάς αντίρρησης. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία και η διατήρηση της καρέκλας και του προσωπικού κέρδους. Το καταλάβαμε μετά από το δημοψήφισμα του περσινού καλοκαιριού.
Όμως όταν ο πολίτης δεν έχει ρευστό χρήμα στο πορτοφόλι του, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει τον έλεγχο του ιδρώτα του, των κόπων του και των θυσιών του. Ακόμη τα χρήματά του μπορούν να κουρευτούν, δηλαδή οι όποιες αποταμιεύσεις του με βάσει τα χρηματιστηριακά δεδομένα και να χάσει την αξία της εργασίας του. Πρόκειται για μια πανούργα αντίληψη, αφού δεν έχω πλέον, ούτε το χρήμα όπως το αγόρασα με την εργασία μου, αλλά μπορούν να μου το ορίζουν οι δυνάστες τοκογλύφοι, που έφεραν εδώ συγκεκριμένοι πολιτικοί και στεγανά αφού βέβαια προηγουμένως, φρόντισαν να πτωχεύσουν την χώρα.
Το ερώτημα για τις λαϊκές μάζες είναι αν θα υπάρξει αντίδραση, άλλωστε είναι και το μόνιμο ερώτημα της μη συστημικής αριστεράς, η αντίδραση θα υπάρξει αλλά θα είναι νέου τύπου, κανείς Έλληνας πολίτης δεν περιμένει να διασωθεί από το ΚΚΕ ή από την αριστερά που βρίσκεται στο αντιμνημονιακό χώρο, όσο για την φασιστική Χρυσή Αυγή, το παραμύθι της περνά μόνο στο λούμπεν και ζουπ προλεταριάτο και ας σταματήσουν να ονειρεύονται φασισμούς εδώ. Αλλά και να τους φοβίζει ότι αρνείται ο κάθε Έλληνας την κομματική ιδιοφυία και το αλάνθαστο του κόμματος.  Θα δημιουργηθεί μια νέα αντίληψη των πραγμάτων που πραγματικά θα βάλει τους νέους λαϊκούς όρους που μόνο οι λαοί ξέρουν με την αγωνιστικότητα και την εμπειρία τους να βάζουν.


Χ.Σ. για το ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου