Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Η Σύνοδος του Πάτου

της Κατερίνας Γκαράνη
Για το τι είναι η Ε.Ε το νιώθουμε σαν άνθρωποι ενός κράτους υπό κατοχή από το 2010. Αυτό που δεν είχαμε δει, και επιτέλους το βλέπουμε να συμβαίνει, είναι το σκλαβοπάζαρο των προσφύγων που κάνει η πολιτισμένη Ευρώπη με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε φυσιολογικό η Ε.Ε να δίνει χρήμα στην Τουρκία για κάθε κεφάλι πρόσφυγα. Φτάσαμε στο σημείο να γίνονται παζάρια που αφορούν ανθρώπους. 3 δις προσφέρει η Γερμανία, 20 δις ζήτησε ο Νταβούτογλου, θα κλείσουν κάπου στα 7 δις για πρώτη δόση.
Έγινε η Σύνοδος Κορυφής ένα τεράστιο σκλαβοπάζαρο όπου πέφτουν προσφορές για το πόσες λίρες αντί κεφαλιών θα πάρει η Τουρκία, τι θα στείλει πίσω η Ελλάδα, πώς θα χωρίσουν το ποσό διά των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. και τι θα κονομήσουν από τις κατασκευές προσφυγικών καταυλισμών που θα γίνουν στη μέση του πουθενά ή εντός της Συρίας υπό τουρκική σημαία για τον φόβο...των Κούρδων.
Κατά τα άλλα οι Έλληνες νιώθουν ανακουφισμένοι που δεν θα τους πάρουν τις δουλειές 200,000 πρόσφυγες και δεν θα γίνουν τζαμιά δίπλα από τις χρυσοποίκιλτες χριστιανικές εκκλησίες. Δύο Χομεϊνί σε ένα Κράτος πάει πολύ! Το βάρος πλέον μεταφέρεται στην Τουρκία και αφού πετάξουμε από πάνω μας το "κακό που βρήκε τους άμοιρους πρόσφυγες" η ζώη μας θα κυλήσει και πάλι.....μνημονιακά.
Εδώ είναι να μειδιά κανείς που η Ευρώπη της δημοκρατίας, της ελευθερίας σκέψης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλείνει συμφωνία με έναν Ερντογάν που έχει κηρύξει εθνοκάθαρση εναντίον των Κούρδων, έχει βουλώσει το στόμα όλων των δημοσιογράφων που τολμούν να κάνουν κριτική στηνφασιστική πολιτική, εκτελεί εν ψυχρώ πολίτες που αντιδρούν στην καταπίεση ενώ παράλληλα απειλεί ότι θα κάνει πόλεμο και εκτός των συνόρων της Τουρκίας αν καταλάβει ότι βάλλονται τα παιδιά της "Μητέρας Τουρκίας" όπου κι αν αυτά ζούνε.
Φτάσαμε στο σημείο όπου τα εθνικιστικά καθεστώτα της Πολωνίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας και Σλοβακίας να λένε στην Σύνοδο Κορυφής ότι η Τουρκία δεν είναι ασφαλής χώρα για επαναπροώθηση των μεταναστών και προσφύγων αφού τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι άγνωστα για τον Ερντογάν και ο "αριστερός" Τσίπρας να λέει ότι ή θα ανοίξουν οι χώρες του Βίσεργκραντ τα σύνορα ή θα τους στείλουμε τους πρόσφυγες στην Τουρκία. Δηλαδή οι πρόσφυγες από την Ελλάδα έχουν δύο οδούς διαφυγής: Ή θα περάσουν καλά στα χέρια των φασιστικών κυβερνήσεων του Βίσεργκραντ ή θα περάσουν καλύτερα στα χέρια του φασίστα Ερντογάν. Τόσο αριστερό, ανθρωπιστή και αλληλέγγυο πολιτικό σαν τον Τσίπρα δεν έχει ματαξαναδεί η υφήλιος.
Σαν να μην έφτανε όλο αυτό η ξεδιάντροπα απάνθρωπη συνδιαλλαγή που έλαβε χώρα στην Σύνοδο Κορυφής μπήκε και η πρόταση Τούρκοι απεσταλμένοι να κάνουν έλεγχο στις "μονάδες παράτυπων μεταναστών" στην Χίο, την Λέσβο, την Σάμο, την Λέρο και την Κω. Η ξεφτίλα της ελληνικής αντιπροσωπείας δεν έχει πάτο διότι αυτή την πρόταση την έχουν ξανακάνει οι Τούρκοι τον Δεκέμβριο και δεν ασκήθηκε ούτε ένα βέτο να μην συζητηθεί ξανά κάτι τέτοιο. Από την άλλη πλευρά με ποιο δικαίωμα να μιλήσει ο Τσίπρας επ' αυτού αφού το Αιγαίο βρίσκεται κάτω από γερμανική διοίκηση; Η Γερμανία θα αποφασίσει αν η φίλη της Τουρκία θα βάλει υπαλλήλους σε ελληνικά εδάφη γιατί μάλλον οι Έλληνες υπάλληλοι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.
Το σκλαβοπάζαρο συνεχίστηκε και έπεσε πρόταση φοβερή: Για κάθε Σύριο πρόσφυγα που η Ε.Ε θα παίρνει από την Τουρκία θα δίνει στην Τουρκία έναν μετανάστη άγνωστης εθνικότητας. Και ο αριστερός Τσίπρας καθόταν όλα αυτά και τα άκουγε χωρίς καμία αντίδραση. Ρατσισμό στον ρατσισμό μεταξύπροσφύγων και οικονομικών μεταναστών μόνο η Ευρώπη θα μπορούσε να κάνει. Αν τύχει δε και ο μετανάστης είναι Κούρδος τότε θα σταλεί κυριολεκτικά στα δόντια του λύκου.
Παρακολουθώντας την Σύνοδο Πάτου της Ε.Ε με τα δις ευρώ να απλώνονται στο τραπέζι και να παζαρεύουν ζωές ανθρώπων που οι ίδιοι κατέστρεψαν για τον "εκδημοκρατισμό" των χωρών τους σκέφτεται κανείς ότι το βάρος των Ελλήνων είναι σαφώς μεγαλύτερο των Σύριων, Αφγανών, Ιρακινών. Πολύ εύκολα θα μπορούσαν να μάς είχαν στείλει σε στρατόπεδα φιλοξενίας τύπου Τουρκίας.
Με 3 δις "καλύπτονται" τρία εκατομμύρια άνθρωποι με 9 δις δέκα εκατομμύρια άνθρωποι. Έτσι κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή η Ε.Ε και έτσι καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο θεωρεί απαράδεκτο πως υπάρχουν ακόμη Έλληνες που έχουν στόμα και μιλάνε για τα σκληρά μέτρα των Μνημονίων. Έτσι επίσης, καταλαβαίνουμε ότι κερδίζουν από την δήθεν ελευθερία μας περισσότερα από όσα θα κέρδιζαν αν είχαν μετατρέψει την Ελλάδα σε Συρία.
Όμως ας μην κοιμόμαστε ήσυχοι διότι η Ε.Ε σε αυτή την Σύνοδο μάς είπε ξεκάθαρα ότι όταν παύει να κερδίζει με την ελευθερία των κρατών τότε βάζει μπροστά τον μηχανισμό πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου