Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Δήλωση Σοκ από την υπουργό υγείας της Λιθουανίας: Η ευθανασία θα μπορούσε να είναι η επιλογή για τους φτωχούς!

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια, λέει ο λαός, αν προσέξουμε τις δηλώσεις της νέας Υπουργού Υγείας της μικράς λοιπόν Λιθουανίας, μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε τι μας περιμένει με τους Βορίδιδες στο Υπουργείο Υγείας; Στην φωτό η νέα Υπουργός Υγείας Rimantė Šalaševičiūtė. Διαβάστε τις δηλώσεις: Ενδέχεται να απαιτείται η Ευθανασία για τους φτωχούς ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική φροντίδα, πρότεινε η νέα υπουργός Υγείας της Λιθουανίας Rimantė Šalaševičiūtė, που ορκίστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά ήδη έχει προκαλέσει μια ανοιχτή συζήτηση για τη νομιμοποίησης της ευθανασίας την οποία και υποστηρίζει.
Χωρίς να προβεί σε συγκεκριμένες προτάσεις, δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι η Λιθουανία δεν ήταν ένα κράτος πρόνοιας με την υγειονομική και παρηγορητική φροντίδα διαθέσιμη για όλους και ότι η ευθανασία μπορεί να είναι μια επιλογή για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να βασανίζουν τους συγγενείς τους με το θέαμα του πόνου τους.

Επίσης, η υπουργός έθεσε την ιδέα της ευθανασίας και για τα παιδιά. Η ίδια σημείωσε ότι η επιλογή αυτή είχε εγκριθεί στο Βέλγιο παιδιά μετά από μια μακρά δημόσια συζήτηση. Ήταν μια επιλογή που θα μπορούσε να κριθεί κατάλληλη για τη Λιθουανία, μετά από δημόσια συζήτηση.

Η κα Šalaševičiūtė θα αντιμετωπίσει μια σφοδρή αντίσταση στην εκστρατεία της για να εισαγάγει τους Λιθουανούς στην ευθανασία. Πολλοί γιατροί όπως και η Καθολική Εκκλησία έχουν αντιταχθεί.

Ο Δρ Andrius Narbekovas, ο οποίος είναι ιερέας και γιατρός και μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής του υπουργείου Υγείας, δήλωσε στα ΜΜΕ: "Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή, αντί να αναζητούν τρόπους για να πάρει τη ζωή μακριά. Είναι αυτονόητο ότι αυτό είναι μια μέθοδος κερδοφόρα και αποδοτική ... Όμως μια δημοκρατική κοινωνία θα πρέπει ξεκάθαρα να κατανοήσει ότι πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα των ασθενών της και να μην τους σκοτώσει. "


Μετάφραση από το http://www.bioedge.org Χ. Πλοηγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου