Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι απερχόμενοι Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι νεοεκλεγμένοι Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, σας ενημερώνουμε:
Αγαπητοί συνδημότες,
Επιχειρείται από δήμους της Πελοποννήσου να φέρουν τα σκουπίδια τους στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ στις 12/8/2014 και την ομόφωνη απόφαση αντίδρασης σε αυτό το εφιαλτικό ενδεχόμενο για τον τόπο μας, πήραμε το παρακάτω ψήφισμα που υπογράφουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, απερχόμενες και νεοεκλεγείσες και σας καλούμε σε επαγρύπνηση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΤΟΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
O τουριστικός Δήμος μας δέχεται αναπάντεχη οικολογική επίθεση από τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη και από πολλούς δημάρχους της Πελοποννήσου.
Όλοι αυτοί, προσπαθώντας να κουκουλώσουν την διαχρονική αδράνεια και αναποφασιστικότητά τους στο μεγάλο πρόβλημα της νόμιμης διάθεσης-διαχείρισης των απορριμμάτων τους, θυσιάζουν κυριολεκτικά την έδρα του Δήμου μας για να αποφύγουν τις νομικές και οικονομικές συνέπειες των παραλείψεών τους.
Επιχειρούν να μετατρέψουν το τουριστικό Ξυλόκαστρο σε σκουπιδοχαβούζα της Πελοποννήσου. Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας, τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής, την ποιότητα ζωής μας, το βιολογικό καθαρισμό του Δήμου μας και θα επιβαρύνουν επικίνδυνα την καθαρότητα της θάλασσάς μας, πλήττοντας θανάσιμα τον τουρισμό της περιοχής μας, επομένως και το κύριο εισόδημά μας.
Όλοι αυτοί, μεθοδεύουν να κάνουν τον Δήμο μας χωματερή τύπου Άνω Λιοσίων-Φυλής, χωρίς διάλογο, χωρίς ενημέρωση και συναίνεση των πολιτών, όπως ρητά επιβάλλουν οι κανόνες της Ε.Ε. που χρηματοδοτεί τα έργα.
Όλοι εμείς ενωμένοι με μια φωνή , διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εις βάρος μας παράνομη μεθόδευση και δηλώνουμε αποφασισμένοι:
1. Να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην καταστροφική υποβάθμιση του Δήμου μας.
2. Να κινηθούμε νομικά και να προσφύγουμε στις αρμόδιες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες.
3. Συστήνουμε Δημοτική επιτροπή με τον νυν και τον νέο Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερώσουν τους βουλευτές του Νομού μας και να διαμαρτυρηθούν έντονα στον υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Σμυρνιώτη.
4. Συστήνουμε επιτροπή κινητοποίησης και επαγρύπνησης που θα ενημερώσει άμεσα όλους τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου μας και θα προετοιμάσει δυναμικές και ασυμβίμβαστες κινητοποιήσεις αν επιχειρήσουν να φέρουν σκουπίδια άλλων Δήμων στο Ξυλόκαστρο.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα κατά αυτής της παράνομης και παράλογης μεθόδευσης να γίνει η έδρα του τουριστικού Δήμου μας χωματερή ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Είναι πράγματι τραγική αυτή η συμπεριφορά της Πολιτείας, να τακτοποιεί και να επιβραβεύει Δήμους που για δεκαετίες αδιαφόρησαν για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, τιμωρώντας βάναυσα το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης που με αυτοδιοικητική γενναιότητα αποδέχθηκε τα απορρίμματα των τότε Δήμων Ξυλοκάστρου, Ευρωστίνης και Φενεού, κάνοντας έτσι εφικτή την κατασκευή σύγχρονου ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ για τις ανάγκες της δυτικής Κορινθίας και μόνο αυτής.

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι της περιοχής μας,
Θα εξαντλήσουμε το διάλογο, θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι κάνουν λάθος και παρανομούν. Αν δεν πειστούν τότε μία λύση μόνο υπάρχει.
Να μην επιτρέψουμε δυναμικά στην Τρίπολη, την Ερμιονίδα, και σε κανέναν άλλον δήμο, να καταστρέψει την περιοχή μας. Θα βάλουμε τα στήθια μας μαζικά μπροστά σε κάθε απορριμματοφόρο που θα επιχειρήσει να μολύνει τον τόπο μας και να καταστρέψει το ΧΥΤΑ και το Βιολογικό Καθαρισμό.
Αν αδιαφορήσουμε και αδρανήσουμε, θα υποστούμε τεράστιες οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου