Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Πέθανε ο σπουδαίος Τούρκος(Κούρδος) λογοτέχνης Γιασάρ Κεμάλ

O Γιασάρ Κεμάλ, ο σπουδαίος Τούρκος συγγραφέας κουρδικής καταγωγής, πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, σε ηλικία 92 χρονών. Συγγραφέας ουσιαστικά αυτοδίδακτος και στρατευμένος ο Κεμάλ δεν έπαψε να διεκδικεί την κουρδική του ταυτότητα και να βρίσκεται στο πλευρό των Κούρδων στον αγώνα τους για ίσα δικαιώματα. Γι' αυτό διώχθηκε πολύ συχνά από το τουρκικό κράτος για τις απόψεις τόσο για το κουρδικό ζήτημα όσο και για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών στην Τουρκία.

«Ηχήστε οι Σάλπιγγες»: Η Κηδεία του Κωστή Παλαμά

Στις 27 Φεβρουαρίου 1943 έφευγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, ο σπουδαίος έλληνας ποιητής Κωστής Παλαμάς. Ήταν βαριά άρρωστος όταν τον συνάντησε ο χάρος στο σπίτι του, στην οδό Περιάνδρου 3 στην Πλάκα. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 9 Φεβρουαρίου του 1943, είχε πάρει τη γυναίκα του Μαρία.
Το νέο του θανάτου του επιφανέστερου ποιητή της γενιάς του 1880 κυκλοφόρησε με αστραπιαία ταχύτητα στην κατοχική Αθήνα. «Χτες βράδυ μία είδηση ακατανόητη μας ήρθε. Μία είδηση ασύλληπτη. Ο Γέρο-Παλαμάς πέθανε. Είχαμε ξεχάσει πως ήταν θνητός» γράφει στο προσωπικό της ημερολόγιο η Ιωάννα Τσάτσου.

Τέσσερις νομοθετικές πρωτοβουλίες για προστασία των αδυνάμων

Ρεπορτάζ: Χρήστος Σίμος http://www.avgi.gr
Και πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο
Στην κατάθεση τεσσάρων νομοσχεδίων που αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, την επανίδρυση της ΕΡΤ, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά και πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο προχωρά την επόμενη εβδομάδα η

Από εμάς απαιτούν να πληρώνουμε αλλά όχι από το Mega - Προκλητικό «δώρο» των τραπεζών στο κανάλι, λίγο πριν φύγουν οι Σαμαράς-Βενιζέλος


Είναι αυτοί που φορούν γραβάτες και απαιτούν από τους πολίτες αλλά και από την κυβέρνηση να πληρώνουμε χωρίς καθυστέρηση τα χρέη μας.
Την ίδια στιγμή που κάποιοι έκαναν προπαγάνδα για «άδειες τράπεζες» αν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, οι τραπεζικοί «διευκόλυναν» το ταμείο του Mega με σκανδαλώδη μετάθεση πληρωμής της δόσης.
Της δόσης του περιβόητου δανείου που πηραν επί κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν «λεφτά δεν υπήρχαν», σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία.

ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Με την απόφαση ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.10.1.6/172 214/375/26-2-2015, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακαλεί την υπ' αριθμόν 14379/3600/8-10-2014 θεώρηση της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών», προκειμένου να γίνει επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και

Ανάλυση του Πολ Κρούγκμαν: «Τι κέρδισε η Ελλάδα», γιατί δεν δικαιολογείται η ρητορική της αποτυχίας

Άρθρο γνώμης του Πολ Κρούγκμαν στους New York Times με τίτλο "What Greece won" για την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης στη συμφωνία με τους πιστωτές της, επιτυχία κατά της πολιτικής της λιτότητας προς όφελος της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
O αρθρογράφος επισημαίνει ότι μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της, αν κάποιος διαβάσει τα δημοσιεύματα και τα άρθρα γνώμη θα πιστέψει ότι πρόκειται για καταστροφή, για υποχώρηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά ότι δεν είναι έτσι. Αντιθέτως, η Ελλάδα εξήλθε των

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Συγκέντρωση του ΚΚΕ κατά των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, με την προπαγανδιστική χορηγία εφοπληστών (Κυριακού / ANT1).


(foto Απο παλαιότερη δράση του κώματος που επίσης χειροκροτήθηκε απο τους "εταίρους του").

Συγκέντρωση που προπαγανδίζεται από τα καραδεξιά ΜΜΕ εφοπληστών διοργανώνει το ΚΚΕ κατά των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αποκλειστική εκπομπή στήριξης της συγκέντρωσης του ΚΚΕ κατά ων αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, διοργανώθηκε από τον ANT1 και έπαιξε μόνο ο Κουτσούμπας χωρίς την ενοχλητική παρουσία οποιουδήποτε άλλου πέραν των υπαλλήλων του εφοπληστή Κυριακού, που μαζί αλληλοσυγχαίρονταν και αλληλοευχαριστιένταν.
Είναι πρωτόγνωρο ένα αντιμνημονιακό κώμα , ελνα κομουνιστικό κώμα κάτα της Ε.Ε, σφόδρα αντικαπιταλιστικό να προωθείτε και μάλιστα να προπαγανδίζεται η συγκέντρωσή του στο δρόμο απο ένα πατενταρισμένο ακροδεξιό εφοπληστή όπως ο Κυριακού του ANT1. Αν μη τι άλλο είναι τουλάχιστον παράξενο.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΤΣΙ ΑΦΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ;;;;;;;;;;;

τετάρτη, φεβρουαρίου 25, 2015 από http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/02/blog-post_463.html

Χαστούκι στην "Bild" για την καμπάνια κατά της Ελλάδας

Η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων ζητά από το ειδησεογραφικό πόρταλ "Bild.de" να σταματήσει αμέσως την τρέχουσα καμπάνια κατά των Ελλήνων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Γερμανών Δημοσιογράφων που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη με τίτλο "Άμεση παύση της καμπάνιας της Bild.de": Στο Bild.de ζητείται από τους αναγνώστες να αποστείλουν στο mail του περιοδικού μια selfie τους κρατώντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το οποίο γράφει «Όχι άλλα δισεκατομμύρια για τους άπληστους Έλληνες» . Αφορμή του δημοσιεύματος ήταν η

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΛΙΑ*  Την ώρα που το ζήτημα του χρέους κυριαρχεί στο πολιτικό προσκήνιο αλλά και στις ζωές μας, και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει ότι «δρομολογήθηκαν πρωτοβουλίες λογιστικού ελέγχου του χρέους», είναι τουλάχιστον χρήσιμο να θυμηθούμε ή να μάθουμε τι είναι, τι θέλει και πως γίνεται αυτός ο λογιστικός έλεγχος του χρέους. Να λοιπόν γιατί αναδημοσιεύουμε ένα σχετικό απόσπασμα του βιβλίου «Ανοίγουμε τα βιβλία του χρέους - Τι είναι και πώς γίνεται ο λογιστικός έλεγχος του δημόσιου χρέους» των Ερίκ Τουσέν, Μαρία Λουσία Φατορέλλι, CADTM και Jubilee South, με επιμέλεια, προλεγόμενα και μετάφραση του Γ. Μητραλιά, που κυκλοφόρησε το 2011 από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Άρθρο του  Αλέκου Κανελλόπουλου Οικονομολόγου
Εκτός από ελάχιστες εξαιρετικές περιπτώσεις, η οικονομική ανάπτυξη και η αύξηση της δραστηριότητας του κράτους συμβαδίζουν. Οικονομία και κράτος αλληλοενισχύονται όπως και είναι σωστό. Αυτό σημαίνει πως είναι αδύνατο να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη απούσης της κρατικής δραστηριότητας.
Για να υπολογίσουμε την συνολική εκροή μιας οικονομίας, (δηλαδή το γνώριμο εθνικό προϊόν), προσθέτουμε την αξία όλων των αγαθών και υπηρεσιών, όποιου είδους και αν είναι, απ’ όποιον κι αν παράγονται.

Κορυφαίος Οικονομολόγος Προειδοποιεί: Έρχεται Πλήρης Οικονομική Κατάρρευση και Μαζική Πτώχευση


Με την είδηση για λεγόμενη επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει τον γύρο του κόσμου, ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους στον κόσμο προειδοποιεί μέσω του KingWorldNews, πως ο κόσμος οδεύει προς πλήρη οικονομική κατάρρευση.
Η εκτύπωση χρημάτων καταστρέφει τον κόσμο
Michael Pento: «Το μηδενικό ενδιαφέρον για πολιτική επιτοκίων και ποσοτική χαλάρωση σε όλο τον κόσμο δεν έσωσε τον κόσμο από τη Μεγάλη Ύφεση. Η πρωταρχική λειτουργία της λήψης επιτοκίων στο μηδέν τοις εκατό και η

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γαβράς: Για ιδεολογικούς λόγους η Ευρώπη δεν θέλει να πετύχει ο Τσίπρας


«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συντηρητική Ευρώπη, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει, έστω και...μόνο για ιδεολογικούς λόγους», αναφέρει ο κινηματογραφιστής, Κώστας Γαβράς, σε συνέντευξή του στην κομμουνιστική εφημερίδα «Λ' Ουμανιτέ».
«Αυτό που συμβαίνει σε τρία ή τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες είναι μια τραγωδία. Εγκρίνω τη βούληση του Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από τα νύχια της τρόικας», προσθέτει ο σκηνοθέτης.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός «άρχισε να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του. Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει» συνεχίζει

Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας: Όροι και προϋποθέσεις

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού τα όρια θα τεθούν για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα είναι τα εξής:
- Οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ
- Καταθέσεις έως 15.000 ευρώ
- Αντικειμενική αξία ακινήτου πρώτης κατοικίας έως 300.000 ευρώ
- Συνολική αξία ακίνητης περιουσίας 500.000 ευρώ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι για να είναι κάποιος ενεργός στη ρύθμιση εάν έχει εισόδημα κάτω

O ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει χρόνο και χώρο

"Είναι αλήθεια λοιπόν, όπως το ισχυρίζονται οι τίτλοι πολλών εφημερίδων, η Αθήνα υποχώρησε στις απαιτήσεις του Eurogroup (La Repubblica) και έκανε το πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση της πολιτικής της λιτότητας (The Guardian)"; Άρθρο των Ε. Μαλιμπάρ και Σ. Μετζάντρα στην γαλλική Libération. Είναι αλήθεια λοιπόν, όπως το ισχυρίζονται οι τίτλοι πολλών εφημερίδων, η Αθήνα υποχώρησε στις απαιτήσεις του Eurogroup (La Repubblica) και έκανε το πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση της πολιτικής της λιτότητας (The Guardian); Ακούγοντας τα σχόλια ορισμένων εκπροσώπων της

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και ο Μπόμπολας στο Ποτάμι

ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ Ο διάβολος λένε κρύβεται στις λεπτομέρειες. Έτσι θα μπω στον διαβολικό πειρασμό, έστω και να δεν αξίζει ίσως τον κόπο, να μιλήσω για τις λεπτομέρειες που κρύβονται ή δεν φαίνονται στην ανακοίνωση που έβγαλε το Ποτάμι για τον κακό Βαξεβάνη που τόλμησε να γράψει για το καθάριο Ποτάμι.
Από την περίοδο εμφάνισης του Ποταμιού δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα ως πρωτοβουλίες που προκάλεσαν το κοινωνικό ενδιαφέρον. Πιο ξεχωριστές οι selfies των βουλευτών του γλυκού νερού στη Βουλή, η επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη και η φωτογράφισή του -βεβαίως βεβαίως -ως «αγρότης μόνος ψάχνει» και ο εγκλεισμός του στο ασανσέρ της Βουλής που έγινε

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

WHICH SIDE ARE YOU ON?* (ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΣΑΙ;)

Του Παναγιώτη Θέμελη. Καθηγητή Φυσικής.
Η συμφωνία που υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση στο eurogroup καταργεί το μνημόνιο η το συνεχίζει με άλλο όνομα; Καταργεί την τρόικα η την συνεχίζει κάτω από την ταμπέλα «θεσμοί»; Καταργεί τη λιτότητα η την συνεχίζει; Εγκαταλείπει την θέση για διαγραφή του χρέους η απλά κερδίζει χρόνο για να την διαπραγματευτεί με άλλο τρόπο ( σταδιακή απομείωση); Να μερικές από τις αντιπαραθέσεις στις οποίες ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εμπλακούν οι εργαζόμενοι αφού οποιαδήποτε κι αν είναι η απάντηση, οποιαδήποτε από τις αντιπαρατιθέμενες απόψεις κι αν δικαιώνει, συνεχίζει να τους κρατά θεατές των εξελίξεων η στην καλύτερη περίπτωση χαρτί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πάντως όχι πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Δέσμευσαν 404 εκατ. ευρώ από 17 μεγαλοκαταθέτες!


Άρχισε το κυνήγι της φοροδιαφυγής από τους οικονομικούς εισαγγελείς
Μετά τον έλεγχο 50 μεγαλοκαταθετών για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, 17 από αυτούς δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ποσά εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς τους κι έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.
Επιπλέον, δεσμεύτηκαν μέχρι τώρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους περίπου 404 εκατ. ευρώ, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες, κλπ. Τα χρηματικά ποσά, που πιθανολογούνται ως προϊόν φοροδιαφυγής και συνεπώς ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας,

Γκαλμπρέιθ: Γιατί η Ελλάδα κέρδισε με τη συμφωνία της Παρασκευής

Ο Σόιμπλε υποχώρησε στο Eurogroup, γράφει ο Βρετανός καθηγητής - Γιατί είναι κρίσιμος ο όρος "arrangement" - Δεν υπάρχουν ακλόνητες δεσμεύσεις στο ελληνικό κείμενο
Τη δική του ερμηνεία για τη συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής έδωσε με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα Social Europe ο σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ με τον εύγλωττο τίτλο «Διαβάζοντας σωστά την ελληνική συμφωνία» και διαφωνόντας με την ανάλυση ότι πρόκειται για νίκη της Γερμανίας και ήττα της ελληνικής πλευράς.

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Σε δύο μήνες θα κλείσει το στρατόπεδο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Την τελευταία εβδομάδα διάφοροι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες ανακάλυψαν ότι στην Κόρινθο λειτουργεί Κέντρο Κράτησης Μεταναστών! Μάλιστα ο κ. Καλλίρης έθεσε και το θέμα προ ημερήσιας διάταξης το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο! Χαιρόμαστε για το –έστω- όψιμο ενδιαφέρον τους και για την ευαισθησία που επιδεικνύουν για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μόνο που θα μας επιτρέψουν να θεωρήσουμε αυτό το ενδιαφέρον όψιμο και την ευαισθησία τους ιδιαίτερα υποκριτικά! Κι αυτό γιατί, ενώ το Κέντρο λειτουργεί επί δυόμισι χρόνια στο Κέντρο της πόλης μας το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μόνο την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα με

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Τι άλλο θα γράψουν οι… φιλέλληνες; Η ποταμίσια Κιντή αποκάλεσε μισαλλοδοξία τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων! (διαβάστε ανάρτηση στο facebook)

View image on Twitter
Δυσκολεύομαι σφόδρα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε ελληνικά και ταυτόχρονα σκέφτονται και γράφουν αυτό.
Τι άλλο θα δούμε να γράφουν οι… φιλέλληνες; Η Βάσω Κιντή, υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποκάλεσε, μέσω facebook, μισαλλοδοξία και προπαγάνδα τις πρωτοβουλίες της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις!

Podemos: Ανάμεσα στην «αριστερή ηγεμονία» και την «έφοδο» των κοινωνικών κινημάτων στους θεσμούς


Του Θοδωρή Καρυώτη
“Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 17 του πολιτικού περιοδικού Βαβυλωνία, Ιανουάριος 2015″
Από τις αρχές του 2014, το Podemos εμφανίστηκε στην Ισπανία ως μια νέα πολιτική δύναμη που απειλεί να αποσταθεροποιήσει το μεταπολιτευτικό σύστημα δικομματικής εναλλαγής στην εξουσία. Με την ευρεία στήριξη των νέων, των λαϊκών στρωμάτων και των κοινωνικών κινημάτων και με επίκεντρο την χαρισματική ηγεσία του νεαρού καθηγητή πολιτικών επιστημών Pablo Iglesias, το νέο κόμμα έχει βλέψεις στην εξουσία και ευαγγελίζεται την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα Κούλουμα μπορεί να έχουν ρίζες στην Αθήνα, ωστόσο οι εορτασμοί γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Στα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά έχει ήδη ξεκινήσει το νηστίσιμο…
φαγοπότι της Δευτέρας, από το οποίο δεν λείπουν φυσικά οι λαγάνες, ο ταραμάς, ο χαλβάς και τα καλαμαράκια. Και επειδή, ως γνήσιοι Έλληνες, δεν χάνουμε ποτέ την αισιοδοξία μας, έχουμε ήδη προμηθευτεί το χαρταετό που θα πετάξουμε, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις.
Ετυμολογικά για την λέξη «Κούλουμα» υπάρχουν πολλές εκδοχές ως προς την προέλευση και τη ερμηνεία. Ο πατέρας της ελληνικής λαογραφίας, Νικόλαος Πολίτης, υποστηρίζει ότι η λέξη προέρχεται από το λατινικό «cuuiulus», που σημαίνει αφθονία,

Εικόνες που στοιχειώνουν...Tραγικές συνθήκες στο νοσοκομείο και το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

Οι καταστάσεις που βιώσαμε στο νοσοκομείο και το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ήταν τραγικές. Και να σκεφτεί κανείς ότι μας διαβεβαίωσαν ότι... οι συνθήκες έχουν «ελαφρώς (!) βελτιωθεί από την προ διετίας κατάσταση». Υπάρχουν θάλαμοι όπου στοιβάζονται για νοσηλεία 15 ασθενείς, ενώ η χωρητικότητα είναι για 8.Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ασθενοφόρο. Το ΕΚΑΒ καταφθάνει με σοβαρές καθυστερήσεις στις διακομιδές και μέχρι σήμερα λόγω των καθυστερήσεων έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις ασθενείς. Στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο 11 νοσηλευτές (για 148 κρατούμενους και

Νύχτα των φαβορί στα Όσκαρ: Μεγάλοι νικητές Birdman και Ινιαρίτου

Η χρονιά των φαβορί ήταν η φετινή στην απονομή των βραβείων Όσκαρ, καθώς σχεδόν όλες οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν, με το Birdman του Αλεχάντρο Ινιαρίτου να κερδίζει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και τον ίδιο τον Ινιαρίτου να αποσπά το Όσκαρ Σκηνοθεσίας.
Στα βραβεία ανδρικών και γυναικείων ρόλων δεν υπήρξε καμία έκπληξη: Η Τζουλιάν Μουρ απέσπασε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για τη συγκλονιστική ερμηνεία της στην ταινία Still Alice, ο Έντι Ρεντμέιν πήρε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Στίβεν Χόκινγκ στο The Theory of Everything, ενώ το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Τζ. Κ. Σίμονς για το Whiplash και το βραβείο Β’ Γυναικείου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ: «ΔΕΙΤΕ ΕΜΑΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Ο πρόεδρος της Ισλανδίας, Ολάφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον, σε ομιλία του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο IESE, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ισπανία, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα του ξεπέρασε την κρίση, υπογραμμίζοντας πως κλειδί είναι η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της Δημοκρατίας και των οικονομικών συμφερόντων.
Όπως αναφέρει η El Pais, o Ράγκναρ Γκρίμσον κάλεσε την Ευρώπη να βγάλει συμπεράσματα από την κρίση και την ανάκαμψη της Ισλανδίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως οι πολίτες δεν πρέπει να υποφέρουν από δημοσιονομικές περικοπές. Υπενθυμίζεται πως η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στα τέλη του 2008 οδήγησε την Ισλανδία σε απώλεια

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Πολ Κρούγκμαν: Η Ελλάδα τα κατάφερε

Όπως αναφέρει το Έθνος, μία συμφωνία που τη βρίσκει σε πολύ καλύτερη θέση, καθώς κατόρθωσε να κερδίσει χρόνο πέτυχε η Ελλάδα, όπως αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα τα κατάφερε», ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Τώρα που καταλάγιασε λίγο η σκόνη, μπορούμε να δούμε πιο ξεκάθαρα τη συμφωνία -εάν πρόκειται πράγματι για μία συμφωνία που θα τη σώσει αύριο, κάτι που ορισμένοι αμφισβητούν. Και γίνεται όλο και περισσότερο σαφές ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, τουλάχιστον προς το παρόν», αναφέρει ο Κρούγκμαν στο άρθρο

Murray Bookchin: Σκέψεις πάνω στον ελευθεριακό δημοτισμό


To παρόν άρθρο αποτέλεσε την κεντρική ομιλία στο συνέδριο “Η πολιτική της κοινωνικής οικολογίας: ο ελευθεριακός δημοτισμός”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Plainfield του Βέρμοντ (Η.Π.Α.) στις 26-29 Αυγούστου του 1999. η ομιλία έχει αναθεωρηθεί για τους σκοπούς της δημοσίευσης. Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο Left Green Perspectives (Νο 40, Ιανουάριος 2000). Αναδημοσιεύετε από τη σελίδα της Δημοτοπίας
http://eagainst.com/
Η ηλικία μου, οι χρόνιες παθήσεις και ο καλοκαιρινός καύσωνας με ανάγκασαν να παραμείνω σπίτι – γι’ αυτό ζητάω συγγνώμη που δεν μπορώ να συμμετέχω στο συνέδριό σας για τον

"Όχι στο πολιτικό πραξικόπημα - Όχι στη Τρόικα"

Η Μαδρίτη σήμερα στους δρόμους...«Όχι στο πολιτικό και οικονομικό πραξικόπημα - Όχι στη Τρόικα» που επιβάλλει τη λιτότητα διαμέσου του δικομματισμού, της κατάργησης των εργασιακών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών θα διαδηλώσουν σήμερα στη Μαδρίτη εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απαιτώντας την απομάκρυνση του...
Ραχόι.
Αέρας Αθήνας και ελευθερίας θα αναπνεύσει σήμερα η μεγαλύτερη πόλη της Ιβηρικής. Η αντιμνημονιακή Ισπανία θα γεμίσει σήμερα

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες της κυβέρνησης για την κατάρτιση της λίστας των μεταρρυθμίσεων

Πυρετωδώς εργάζεται η κυβέρνηση για να ετοιμάσει έως τη Δευτέρα τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις, ο οποίος αποτελεί προϋπόθεση, προκειμένου να εγκριθεί από τους εταίρους η συμφωνία στο Eurogroup για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Η Αθήνα αναμένεται να καταθέσει ένα κείμενο από δεσμεύσεις σε διαρθρωτικά ζητήματα, το οποίο θα εστιάζει στους εξής βασικούς άξονες:
• Την πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής
• Την καταπολέμηση της διαφθοράς
• Την μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης
• Την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να ξεκινήσει να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να ξεκινήσει εκ νέου να αποδέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των ελληνικών τραπεζών. Αυτό ανέφεραν πηγές της ΕΚΤ μετά την συμφωνία για την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα επαναφέρει την εξαίρεση που ίσχυε μέχρι πρότινος (waver) στην αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρο, όταν θα γίνουν τα απαραίτητα εκείνα βήματα τα οποία θα καθιστούν πιθανή την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. Η εξέλιξη αυτή εφόσον υλοποιηθεί θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να απεξαρτηθούν από την χορήγηση

Τσίπρας: Χτες πετύχαμε στο τέλος τον βασικό μας σκοπό - Σύμμαχος, συμπαραστάτης και κριτής μας ο ελληνικός λαός. Ολόκληρο το διάγγελμα

Διάγγελμα απήθυνε ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό. «Η διαπραγμάτευση τώρα μπαίνει σε ένα νέο, πιο ουσιαστικό στάδιο μέχρι την οριστική συμφωνία μετάβασης από τη πολιτική των μνημονίων της καταστροφής στη πολιτική της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής» τόνισε.
Στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «χτες πετυχαμε στο τέλος τον βασικό μας σκοπό, πετύχαμε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία, αποτρέψαμε σχέδια τυφλών συντηρητικών δυνάμεων για ασφυξία της Ελλάδας στις 28 Φλεβάρη». «Είναι μια

Το κείμενο της συμφωνίας στα Ελληνικά

Τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας για την παράταση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας έως το τέλος Ιουνίου περιγράφει η ανακοίνωση του Eurogroup. Με... βάση το ανακοινωθέν η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να παρουσιάσει μέχρι το βράδυ της Δευτέρας λίστα με προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, βάσει των οποίων θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος.
Το μεταφρασμένο κείμενο
Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κατά τα τελευταία χρόνια. Κατά τις

Συριζα Κορινθίας: Σε δύο μήνες θα κλείσει το στρατόπεδο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο (video)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο με θέμα το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών. Mίλησαν οι βουλευτές,   Φάνης Κουρεμπές,  Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Ψυχογιός  και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος.


http://korinthostv.gr

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Z. Κωνσταντοπούλου: Δρομολογούμε λογιστικό έλεγχο του χρέους

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως «έχουμε δρομολογήσει πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους». Συγκεκριμένα, η Ζ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το Κοινοβούλιο θα τιμήσει την ανάγκη του ελληνικού λαού να μάθει για το χρέος και εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης, αλλά και της ίδιας, ως προέδρου της Βουλής, ότι θα διεκδικήσει για τον ελληνικό λαό αξιοπρέπεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη.Παράλληλα, πρόσθεσε ότι προσβλέπει στη στενή συνεργασία του ελληνικού Κοινοβουλίου με το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην επανάκτηση των ευρωπαϊκών

Βαρουφάκης: «Η Ελλάδα αφήνει πίσω το Μνημόνιο»

O υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup, ότι χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις έτσι ώστε «να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη», προσθέτοντας ότι διαπραγμάτευση σημαίνει αμοιβαίες κινήσεις συμβιβασμού αλλά και ταυτόχρονα να έχεις τη δυνατότητα να διανοηθείς τη ρήξη. Να πεις όχι όταν σου πουν κάτι που δεν είναι σωστό. «Η Ελλάδα βγήκε από την μοναχική απομόνωση, δεν μπλοφάραμε», είπε ο υπουργός Οικονομικών.«Η προσπάθεια εγκλωβισμού της κυβέρνησης στις προθεσμίες που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε», τόνισε, προσθέτοντας ότι «συνδυάσαμε σεβασμό σε κανόνες με σεβασμό στη δημοκρατία.

Η Ευρώπη θέλει συμφωνία. Η Γερμανία;

Τη θέλησή της να βρεθεί απόψε κοινός τόπος με τους εταίρους και πιστωτές επιδεικνύει η Ελλάδα, με το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης που κατέθεσε στο Eurogroup. Το κλίμα πριν την έκτακτη συνεδρίαση είναι μάλλον μπερδεμένο, με τα μηνύματα από Βρυξέλλες, Παρίσι και Ρώμη να είναι θετικά και το Βερολίνο να αποκλείει το ελληνικό αίτημα ως βάση συζήτησης.
Τι επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση
Κατηγορηματικός ήταν ο Νίκος Παππάς για τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση στο σημερινό Eurogroup. Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε πως το αίτημα της Ελλάδας «έχει την υπογραφή του υπουργού

Ο "Δούρειος Ίππος" μιλάει γερμανικά, η Ελλάδα μιλάει ευρωπαϊκά


Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Ήρθε η στιγμή για όλους να αποφασίσουμε με ποιον είμαστε, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Χθες, ύστερα από κοπιαστική και ουσιαστική συνεργασία ελληνικής κυβέρνησης, Κομισιόν και Eurogroup, η Αθήνα κατέθεσε την πρότασή της. Η πρόταση έγινε δεκτή ως βάση συζήτησης και χαιρετίστηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και βασικές χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, αλλά και από πολιτικές δυνάμεις και έγκυρα ΜΜΕ στην ίδια τη Γερμανία.

Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ»

Toυ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΩΤΗΡΗ*  Τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η ΕΕ είναι το πιο αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό θεσμικό κατασκεύασμα στην Ευρώπη μετά το ναζισμό.  Από τη είχαμε μια ελληνική κυβέρνηση που στην πραγματικότητα αποδεχόταν το ληστρικό χρέος, δεσμευόταν για δημοσιονομικά πλεονάσματα (άρα για λιτότητα ως προς τη δημόσια δαπάνη), ήθελε μια παράταση της τωρινής σύμβασης αλλά και διεκδικούσε να μην κάνει το σύνολο των ιδιωτικοποιήσεων που είχε δεσμευτεί η προηγούμενη και να ακυρώσει ορισμένες από τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Και που στη

Παραιτήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απο το Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου

Οι νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται στη χώρα μας μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τις ιστορικές αλλαγές στην πορεία της Ελλάδας, οδηγούν στην αναδιοργάνωση της παράταξης Πελοπόννησος Πρώτα με την παραίτηση ορισμένων περιφερειακών συμβούλων από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την ανανέωση της περιφερειακής μας ομάδας με νέα στελέχη, καθώς και με τον Νίκο Πατσαρίνο ως νέο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η νέα κατάσταση και οι ελπιδοφόρες προοπτικές που δημιουργούνται για τον τόπο μας, απαιτούν την βέλτιστη αξιοποίηση των ενεργών πολιτών της κοινωνίας. Όλοι εμείς, που δώσαμε τη μάχη για μια νέα αρχή στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Πελοπόννησο,

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας στην υποδοχή του 18ου Στόλου: Ο λαός δίνει αγώνα εδραίωσης της λαϊκής κυριαρχίας

Στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και συμμετέχουν σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά της πειρατείας, δίνει το παρών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης. Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε ο ναύαρχος Τσανγκ Τσουανσού στη φρεγάτα Changbai Shan 989. Στη σύντομη ομιλία του, ο ναύαρχος καλωσόρισε τον πρωθυπουργό και υπενθύμισε τη συμβολή της Αθήνας στην

META - ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ "ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΑ" ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ!

H KYBEΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΝΕΠΗ , ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, αντιστάθηκαν αποφασιστικά απέναντι στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας, που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια. Ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζόμενων συνέβαλε αποτελεσματικά στην απονομιμοποίηση των πολιτικών που οδήγησαν στην εξάπλωση της φτώχιας και της ανεργίας και

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΠΡΟΣ EUROGROUP ΚΑΙ ΟΜΠΑΜΑ

ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟΙ  Επιστολή - καταπέλτη προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στέλνουν 26 Έλληνες ακαδημαϊκοί, ασκώντας δριμύτατη κριτική για τους χειρισμούς στο ελληνικό ζήτημα και ζητώντας ταυτόχρονα την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων Εταίρων.Όπως επισημαίνουν, με την παρούσα επιστολή επιθυμούν να δηλώσουν ότι η μονόπλευρη άποψη σχετικά με την Ελληνική οικονομική κρίση και ηπαντελής έλλειψης ευελιξίας από τον Ομοσπονδιακό Υπουργό

Kομισιόν "αδειάζει" Βερολίνο

“Δεν πρέπει κάποιοι να βιάζονται, οι αποφάσεις λαμβάνονται στο επίπεδο των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης”... Η πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για την εξάμηνη παράταση κατατέθηκε την Πέμπτη, ύστερα από εντατικές συζητήσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η πρώτη αντίδραση από την Κομισιόν ήταν...πως “ανοίγει ο δρόμος για έναν λογικό συμβιβασμό”, ωστόσο η αντίδραση από τη Γερμανία ήταν αρνητική με τον εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ισχυρίζεται πως “δεν

Bloomberg: Η Γερμανία απορρίπτει το ελληνικό αίτημα

Σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχος της Γερμανίας, τόνισε ότι το Βερολίνο απορρίπτει το αίτημα επέκτασης της δανειακής συμφωνίας. «Η πρόταση δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφώνησε το Eurogroup της Δευτέρα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπ. Οικονομικών, απορρίπτοντας το ελληνικό αίτημα για 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης που κατέθεσε ο Γ. Βαρουφάκης προκειμένου να υπάρχει "ομπρέλα" προστασίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα - «Αδειάζει» το Βερολίνο η Κομισιόν χαρακτηρίζοντας «θετικό σημάδι» το ελληνικό αίτημα - Η

Η χαμένη τιμή τής Ευρώπης.

Αρης Σκιαδόπουλος  Σε μια Ευρώπη που σέβεται τις Αρχές τού Διαφωτισμού μια χώρα επιδεικνύει με συμπεριφορά και κανόνες ζούγκλας την ηγεμονία της. Μια δράκα γερμανικών επιχειρήσεων,στο πλαίσιο τής ανάπτυξης προσπαθούν να εξοντώσουν τούς αντιπάλους τους με απώτερο στόχο να κατακτήσουν το μεγαλύτερο μερίδιο τής αγοράς και να εξασφαλίσουν συγκριτικό πλεονέκτημα πού θα τούς φέρει σε θέση οικονομικής υπεροχής. Αυτές οι ιδιωτικές καπιταλιστικές οντότητες ορίζουν το παιχνίδι.Επακόλουθο αυτής τής δράσης είναι,η Γερμανία ως Εθνικό Κράτος να επιχειρεί και να προβάλλει τον ηγεμονισμό της.Κι από κοντά μια ολόκληρη Ευρώπη

18 κορυφαίοι οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί ζητούν «κατάλληλους συμβιβασμούς» από τους δανειστές

Τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρούουν 18 κορυφαίοι οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί, μεταξύ των οποίων οι Τζόζεφ Στίγκλιτζ και Χρίστος Πισσαρίδης, με επιστολή τους που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times, με την οποία ζητούν «κατάλληλους συμβιβασμούς» από την πλευρά των δανειστών, για να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα.
«Οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και το Eurogroup δημιουργούν πραγματικό κίνδυνο μη επίτευξης συμφωνίας, με πιθανές σοβαρές οικονομικές και πολιτικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό αλλά και για όλους τους πολίτες της ΕΕ. Η ουσία μίας οικονομικής

Παραιτούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ο Γιώργος Ψυχογιός βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας δήλωσε ότι θα παραιτηθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απο το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ «ΟΧΙ» ΠΟΥ ΕΙΠΕ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*   Οσο η ελληνική κυβέρνηση αντιστέκεται, η τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού βρίσκεται στο πλευρό της. Κι όχι μόνο οι Ελληνες. Ηάρνησή της να υποταχθεί στους Γερμανούς έχει προκαλέσει τεράστια εντύπωση και γέννησε ελπίδες σε πολλούς λαούς της Ευρώπης ότι μπορεί τελικά να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πολιτική τηςευρωλιτότητας που έχει επιβάλει το Βερολίνο σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωζώνης. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πλέον υπόλογος για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του μόνο απέναντι στους Ελληνες που τον εξέλεξαν για το υπέρτατο πολιτικό αξίωμα, αλλά και σε όλους

Το μόνο που λέμε είναι “Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία”

Με επιστολή τους προς τους ηγέτες της Ευρώπης σημαντικοί διανοούμενοι ζητούν να δοθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση η ευκαιρία να αντιστρέψει την ανθρωπιστική κρίση και να ...
αρχίσει την αναγκαία ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης οικονομίας της χώρας.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται:
«Η απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική λιτότητας των τελευταίων πέντε ετών έρχεται σε αντίθεση με τη δημοκρατία και την εύρωστη οικονομία.
Οι Έλληνες μέσα από δημοκρατικές εκλογές αποφάσισαν να απορρίψουν αυτές τις πολιτικές που είχαν αποτέλεσμα συρρίκνωση της οικονομίας