Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ & VIDEO H ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Π. Λαφαζάνης από την Καλαμάτα: Λαϊκή Ενότητα για να ανακοπεί ο εφιάλτης των μνημονίων
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε σήμερα το απόγευμα σε μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Καλαμάτα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυνε νωρίτερα στα εκλογικά κέντρα της Λαϊκής Ενότητας στην Κόρινθο και την Τρίπολη.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει την ακύρωση όλων των μνημονίων, την διακοπή αποπληρωμής του χρέους και τη διαγραφή του, την στήριξη μισθών και συντάξεων, τον τερματισμό της λιτότητας και της φορολεηλασίας στα μικρομεσαία εισοδήματα, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μηδενικό ή μονοψήφιο ΦΠΑ για όλα τα είδη πλην τα υπερπολυτελείας, ακύρωση των αντιαγροτικών μέτρων του τρίτου μνημονίου, εθνικοποίηση των τραπεζών, σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη, τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων και της εθνικής υποτέλειας, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι αδύνατο να εφαρμοσθεί στην Γερμανική οικονομική και κοινωνική φυλακή που αποκαλείται ευρωζώνη. Μας λένε δραχμιστές. Δεν έχουμε φετίχ το νόμισμα. Άλλοι έχουν θρησκεία το ευρώ και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν στο όνομά του τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στις κατηγορίες περί διάσπασης και δραπέτευσης που απηύθυνε στη Λαϊκή Ενότητα ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του διέσπασε τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι εμείς που στηρίζαμε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτός που δραπέτευσε και πέρασε στην απέναντι μνημονιακή όχθη και όχι εμείς που μένουμε προσηλωμένοι στους αντιμνημονιακούς στόχους μας. Είναι εντυπωσιακό ότι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε από το τρίτο μνημόνιο ως αναγκαίο κακό, στο τρίτο μνημόνιο ως λύση στα προβλήματα της χώρας, όπως αναφέρει τώρα σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ της Παρασκευής. Και μη χειρότερα. Ο νεομνημονιακός κατήφορος μοιάζει να μην έχει τέλος».

Αναφερόμενος στο πραγματικό δίλημμα των εκλογών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επεσήμανε: «Τη Δευτέρα των εκλογών τα διλήμματα της προεκλογικής περιόδου, του τύπου “Τσίπρας ή Μεϊμαράκης”, πάνε περίπατο. Στη χώρα θα υπάρχει συγκυβέρνηση της πεντακομματικής μνημονιακής παρέας με στυλοβάτες τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και με σκοπό να εφαρμόσει το τρίτο ληστρικό μνημόνιο. Πολύ πιθανό Τσίπρας και Μεϊμαράκης που διεκδικούν τώρα την πρωθυπουργία στο Γερμανικό προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, να μείνουν στον άσσο και να καταστούν τα εξαπτέρυγα ενός συναινετικού πρωθυπουργού. Η Ελλάδα της πεντακομματικής μνημονιακής συναίνεσης οδεύει σε πραγματικό εφιάλτη».

Σε άλλο σημείο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: «Τον εφιάλτη των μνημονίων μπορεί να τον ανακόψει μόνο η Λαϊκή Ενότητα. Μόνο την Λαϊκή Ενότητα τρέμουν τα ευρωπαϊκά και τα εγχώρια κατεστημένα και μόνο τη δύναμή της φοβούνται. Αν η Λαϊκή Ενότητα βγει ισχυρή από τις κάλπες, Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ και η παρέα τους θα χάσουν το χαμόγελό τους. Γιατί θα ξέρουν ότι σχεδόν “τσάμπα” κατάφεραν να βάλουν στο χέρι και τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα. Γιατί θα ξέρουν ότι η δυναμική της Λαϊκής Ενότητας γρήγορα θα εμποδίσει και θα ακυρώσει τη μνημονιακή παγερή τάξη της εξόντωσης και της αιχμαλωσίας που ετοιμάζουν να παρατείνουν μετεκλογικά, εσαεί και ακώλυτα στη χώρα μας».

Σε άλλο σημείο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: «Η Λαϊκή Ενότητα ως μέτωπο αριστερών προοδευτικών δυνάμεων φιλοδοξεί να αναδειχθεί πρώτα απ' όλα σε ένα σύγχρονο μέτωπο που θα εκφράσει και θα αγκαλιάσει τη νεολαία και τις ελπίδες της. Μόνο αν η νεολαία βγει μπροστά, αγωνιστικά και πρωτοπόρα, θα μπορέσει η χώρα να δει με αισιοδοξία το μέλλον. Η Λαϊκή Ενότητα ισχυρή με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, μπορεί να ακυρώσει τα μνημόνια. Η νεολαία καλείται να μετάσχει μαζικά στις εκλογές. Η αποχή θα συνιστά πισώπλατη μαχαιριά στα συμφέροντά της και το μέλλον του τόπου. Αποχή σημαίνει λιτότητα και μνημόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου