Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΥΛΟΒΑΤΩΝ ΤΗΣ ERTOPEN

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΦΩΝΩΝ
Στο Τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης προσήχθησαν το πρωί της Τετάρτης, από τα γραφεία του σταθμού ERTopen στο Γαλάτσι, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, καθώς επίσης και ο αλληλέγγυος της ERTOPEN Κώστας Πετράκης. Και οι τρεις αναμένεται να παρουσιαστούν αργότερα ενώπιον του εισαγγελέα.
Στα γραφεία του σταθμού πήγε το πρωί αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας επενέβη ύστερα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ!!!
Ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλουν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Σπίρτζη.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΗΝΤΕΣ

To Γραφείο Τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ μόλις πληροφορήθηκε τις συλλήψεις προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Δεν πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ, του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN.

Οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ERTOPEN".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΦΩΝΗ

Σήμερα το πρωί μετέβη στο ΑΤ Κυψέλης ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπου κρατούνται μετά από σύλληψή τους ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης ,ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης και ο αλληλέγγυος Κώστας Πετράκης, βασικοί συντελεστές της ERTOPEN.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ κατήγγειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις αυταρχικές συλλήψεις και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας έξω από το Α/Τ στα μέσα ενημέρωσης : τόνισε τα εξής: “Δεν πρόλαβε να ορκιστεί η κυβέρνηση και ξεκίνησε μια επιχείρηση εκδικητικής φίμωσης μιας γνήσιας δημοκρατικής αντιμνημονιακής φωνής όπως αυτή της ERTOPEN. Η κυβέρνηση είπε προεκλογικά ότι θα πλήξει την διαπλοκή των καναλαρχών και αντί γι'αυτό συνέλαβε τον Παναγ. Καλφαγιάννη. ΗERTOPEN λειτουργεί εδώ και δυόμιση χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοσταθμός εργαζομένων της ΕΡΤ, από τότε που έπεσε το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Από το ελεύθερο μικρόφωνο της ERTOPEN έχει “παρελάσει” σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μέχρι τώρα, όμως, ουδείς διανοήθηκε να προβεί σε αυταρχικές κινήσεις που απειλούν με κλείσιμο μία δημοκρατική αντιμνημονιακη φωνή στα ερτζιανά. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και υπεύθυνη”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου