Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Θ Πετράκος: Μνημείο δουλικότητας η ομιλία της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη

Μνημείο δουλικότητας η ομιλία της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη που κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν ξεπουλά την Δ.Ε.Η.
Αποσπάσματα της ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου κοινή συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα την επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Ελληνικής ιθαγένειας και άλλες διατάξεις»
Παρατίθεται το Βίντεο της ομιλίας: http://youtu.be/K5pyecyYzys
Ο κος Πετράκος μεταξύ των άλλων τόνισε:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Θα μιλήσω για το άρθρο 13 του παρόντος νομοσχεδίου, με το οποίο η κυβέρνηση προχωράει στη δημιουργία μιας δημόσιας επιχείρησης με στόχο την ανάπτυξη ενεργειακών αγωγών. Είναι ένα πολύ σημαντικό άρθρο, γιατί θα συμβάλλει πάρα πολύ στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας μας και στη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα σημαντικό γεωπολιτικό κέντρο. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για τις εξελίξεις, οι οποίες σχετίζονται με όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή.

Απέναντι σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, βγήκε χθες η κυρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής της Ν.Δ. στην ευρωβουλή, να επιτεθεί ενάντια στη χώρα και στην κυβέρνηση. Η ομιλία της αποτελεί μνημείο δουλικότητας - θα μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω αυτή τη βαριά έκφραση - διότι όλα αυτά που είπε ήταν απαράδεκτα. Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση, ότι με τις ιδεοληπτικές της εμμονές, γιατί δεν προχωράει στην αποκρατικοποίηση της Δ.Ε.Η., δημιουργεί προβλήματα. Πληροφορούμε, λοιπόν, τους συνάδελφους της Ν.Δ. και την κυρία Σπυράκη, ότι δεν πρόκειται να πουλήσουμε τη Δ.Ε.Η. ούτε πρόκειται να χαρίσουμε, γιατί είπε και δεύτερο, γιατί δεν χαρίζουμε εκατομμύρια στους ιδιώτες, γιατί η κυβέρνηση δεν επαναφέρει τους μηχανισμούς επιδοτήσεων να κάθονται και να επιδοτούνται.

Με δουλικότητα απέναντι στα μεγάλη συμφέροντα. Εμείς, λοιπόν, θα προχωρήσουμε και στο νομοσχέδιο που συζητιέται αυτή την ώρα στην Επιτροπή Οικονομικών. Προχωράμε σε μέτρα και ενέργειες, έτσι ώστε και για τον TAP να πάρουν δουλειές ελληνικές εταιρίες και Έλληνες εργαζόμενοι και με τη δημιουργία της εταιρείας που προβλέπεται στο παρόν νομοσχέδιο, να προχωρήσουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα μας.



Επίσης, δεν πρόκειται να υπογράψουμε καμία ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η. και του ΑΔΜΗΕ και ούτε δώρα στους μεγάλους επιχειρηματίες να μην παράγουν ρεύμα και να παίρνουν επιδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου