Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

«ΜΑΓΕΙΡΙΟ» ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΣΕ 11 ΔΙΣ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΝΤΙ ΤΩΝ 74 ΔΙΣ!  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ  Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται ήδη η απόρρητη έκθεση για «όσα μας χρωστούν οι Γερμανοί» από το αναγκαστικό-κατοχικό δάνειο, το οποίο δεν εξοφλήθηκε ποτέ και τις πολεμικές επανορθώσεις που ξεχάστηκαν.   Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολούθησε η Επιτροπή με επικεφαλής τον τεώς γενικό διευθυντή Θησαυροφυλακίου, Παναγιώτη Καρακούση, η οφειλή της Γερμανίας προσεγγίζει τα 11 δισ. ευρώ.
Το πόρισμα 160 σελίδων παραδόθηκε στον Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος με τη σειρά του θα την αποστείλει στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και εκείνος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα πρέπει να συνεδριάσει το Νομικό Συμβούλιο και να αποφασίσει-εισηγηθεί στην κυβέρνηση πώς θα χειριστεί το θέμα.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 11 ΔΙΣ

Έγκυροι κύκλοι του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα χαρακτήριζαν ως απολύτως απαράδεκτο και ευτελές το ποσό για την εξόφληση του κατοχικού δανείου το οποίο ζητά να διεκδικήσει η Ελλάδα από τη Γερμανία.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι η κυβέρνηση, στο παρά πέντε ακριβώς της ήττας της και της εκδίωξης της από το λαό, καταφεύγει σε μια τελευταία φιλογερμανική πράξη, αν όχι και εξυπηρέτηση προς τηΓερμανία.

Οι ίδιοι κύκλοι επέμεναν ακόμα ότι το ύψος του Γερμανικού κατοχικού δανείου, σύμφωνα μεέγκυρους υπολογισμούς του Εθνικού Συμβουλίου, που διενεργήθηκε από έγκριτους εμπειρογνώμονες ανέρχεται σε σημερινές τιμές, τουλάχιστον, στα 74 δις ευρώ ( 54 δις ευρώ χωρίς τους νόμιμους τόκους).

Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι μια προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές είναι θέμα τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας να διεκδικήσει πλήρως και στο ακέραιο τις οφειλές της Γερμανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου