Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Θ. Πετράκος: Κύριε Σαμαρά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί


Απάντηση στην μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση με τις...
έκτακτες παροχές της καπνοβιομηχανίας Καρέλια προς τους εργαζόμενούς της, έδωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.
Απάντηση στην μονταζιέρα της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση με τις έκτακτες παροχές της καπνοβιομηχανίας Καρέλια προς τους εργαζόμενούς της, έδωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.

«Οι πολίτες της Μεσσηνίας και ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον κ. Σαμαρά την σημασία που έχει η βιομηχανία Καρέλια για την οικονομία της περιοχής και της χώρας.
Για αυτό και για κρίσιμα θέματα που προσπαθούσαν να επιβάλουν η πολυεθνικές με στόχο την διάλυσης της ελληνικής καπνοβιομηχανίας ο ΣΥΡΙΖΑ υπεράσπισε τα συμφέροντα της ελληνικής παραγωγής και της μεταποίησης του καπνού», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Είναι κωμικοτραγικό να ανασύρει η ΝΔ την γνώμη πριν από ένα χρόνο ενός μέλους του ΣΥΡΙΖΑ (την οποία δεν σχολιάζω) και να νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που αποδεικνύει είναι πανικό και ένδεια επιχειρημάτων. Αφού όμως η ΝΔ "ξύνεται στην μαγκούρα του τσοπάνη" οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην ΝΔ και τον κ Σαμαρά τα εξής:

1) Η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που κατ εντολή των πολυεθνικών αύξησε την φορολογία στα λεγόμενα φθηνά τσιγάρα με συνέπεια να πληγεί η και η ελληνική καπνοπαραγωγή και ελληνική καπνοβιομηχανία και πρώτα από όλα η βιομηχανία Καρέλια. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που αντιπάλεψε αυτή την πολιτική.

2) Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που πρωτοστάτησε πέρυσι με εισηγητή έμενα για να μην περάσουν οι απαράδεκτες προτάσεις της Κομισιόν κατ εντολή της Philip Morris για απαγόρευση των λεπτών τσιγάρων την ώρα που ο κος Σαμαράς έκανε συναντήσεις με τον Γενικό Διευθυντή της Philip Morris στην Αθήνα.

3) Πρέπει επίσης να θυμίσουμε στον κο Σαμαρά ότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Κίνα στην οποία τον συνόδευαν και Μεσσήνιοι επιχειρηματίες και «επιχειρηματίες» δεν είχε προσκληθεί στην αποστολή η καπνοβιομηχανία Καρέλια προφανώς γιατί κατά την γνώμη του υπήρχε άλλη μεγαλύτερη βιομηχανία στην Μεσσηνία από αυτή ή δεν χωρούσε γιατί έπρεπε να συμμετάσχει κάποιος πολύ σημαντικός Καλαματιανός «επιχειρηματίας».

4)Λόγω των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει διαλυθεί η παραγωγική βάση της χώρας και η συμμετοχή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ της χώρας είναι μόλις 8,5 % όταν ο ΜΟ της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 16%. Επίσης η μείωση του γενικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής –στα χρόνια που κυβερνά ο κος Σαμαράς- μεταξύ 10/2012 και 10/2014 είναι 6,1 %.

Αντίθετα με τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του έχει στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ από το 8,5 % που είναι σήμερα στο 15 %.Συνεπώς κ Σαμαρά «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»», καταλήγει ο Θανάσης Πετράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου