Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Οι συκοφαντίες Πάχτα μία-μία καταρρέουν #skouries

Η αρχή έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 2017. 
Τη μέρα εκείνη οι 21 κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη που είχαν κατηγορηθεί χωρίς κανένα στοιχείο από τον κ. Πάχτα για μια σειρά από βαριά αδικήματα, 
αθωώθηκαν ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης....

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκε η μεθοδευμένη στοχοποίηση  συγκεκριμένων ανθρώπων, μελών του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, από τον τότε Δήμαρχο Χρήστο Πάχτα και τη δημοτική του παράταξη«Μαζευτήκαμε σαν παράταξη. Ελεγαν κάποια ονόματα. Γράφτηκαν σε μια κόλλα χαρτί και εμείς πήραμε φωτοτυπίες». 

Εν συνεχεία έδωσαν όλοι στον πταισματοδίκη πανομοιότυπες καταθέσεις γραμμένες από τους δικηγόρους σε υπολογιστή, όλες με τα ίδια, προσυμφωνημένα ονόματα. Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι με λογικές και πρακτικές παρακράτους. Όλοι τους διέπραξαν ψευδορκία, γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα κατά την ακροαματική διαδικασία χωρίς όμως να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, όλοι οι ψευδομάρτυρες φρόντισαν να ανασκευάσουν τις καταθέσεις τους, φοβούμενοι τις νομικές συνέπειες. Στο δικαστήριο πλέον, πεντέμιση χρόνια μετά, κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους δεν «θυμόταν» για ποιο λόγο είχε κατηγορήσει τους συγκεκριμένους ανθρώπους. 

Έμεινε μόνος ο θλιβερός κ. Πάχτας να επιμένει σε καταδίκες ανθρώπων που μόνο στο μυαλό του ήταν ένοχοι, επειδή ήταν αντίθετοι στα σχέδια της Eldorado για τη Χαλκιδική. Μέχρι και η πρόεδρος της έδρας αγανάκτησε μαζί του. Μετά από πεντέμιση χρόνια διασυρμού, δικαστικής ταλαιπωρίας, ηθικής σπίλωσης και δικαστικών εξόδων, οι 21 κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν πανηγυρικά ΑΘΩΟΙ.

«Γνώριζε οτι ψεύδεται»


Η συνέχεια ήρθε στις 27 Μαρτίου 2018. Ο Χρήστος Πάχτας καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για τη συκοφαντική δυσφήμηση των δημιουργών και διαχειριστών του ιστολογίουantigoldgr.org, Τόλη Παπαγεωργίου και Μαρίας Καδόγλου, το Μάρτιο 2013. 

Στοχοποιώντας και λασπολογώντας δύο αναγνωρίσιμα μέλη του κινήματος, το οποίο βρισκόταν τότε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ο κ. Πάχτας επιχειρούσε να σπιλώσει όλους τους ανθρώπους που αντιδρούσαν στα σχέδια της Eldorado και να διευκολύνει την υλοποίηση των σχεδίων της. 

Οι επίμαχες δηλώσεις ήταν οι εξής:
«Δυστυχώς στην περιοχή μας το θέμα της επένδυσης δεν παίζεται με καθαρά όρους προστασίας του περιβάλλοντος και καθαρά όρους επιστήμης. Παίζεται με όρους πολιτικής, υπάρχει σύγκρουση πολιτικών συμφερόντων, με όρους παραπολιτικής που είναι ακόμα χειρότερο και ακόμα χειρότερο με όρους οικονομικού ανταγωνισμού και σύγκρουσης οικονομικών συμφερόντων. Δεν είναι τυχαίο, να σας πω ένα και μόνο παράδειγμα, ότι τώρα που φτιάχνουμε τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου για την τουριστική προβολή του Δήμου μας, ανακαλύψαμε ότι το λεγόμενο «Αntigold-Παρατηρητήριο» χρηματοδοτείται από μια ξένη εταιρία Λιβεριανών συμφερόντων εδώ και πολύ καιρό με 1.500 ευρώ το μήνα.»
Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος κ. Πάχτας δεν παρευρέθη αυτοπροσώπως, μάλλον επειδή προέβλεπε την κατάληξη. Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της τόνισε οτι ο κ. Πάχτας γνώριζε ότι ψεύδεται, ότι σκόπιμα συκοφάντησε και προσπάθησε να σπιλώσει πρόσωπα και συνειδήσεις. H καταδίκη του δεν είναι δικαίωση μόνο για εμάς, είναι για όλη την κοινωνία που αντιστέκεται και έχει κατασυκοφαντηθεί από τον πρώην Δήμαρχο.

 

Εμπνευστής της ιδέας της «εγκληματικής οργάνωσης»


Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 ξεκινά το ένα από τα μεγάλα δικαστήρια του κινήματος, για την υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά». Στους 25 κατηγορούμενους για τα επεισόδια εκείνης της μέρας (θα ήταν 26) είχε αποδοθεί αρχικά και η βαρύτατη κατηγορία της «συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης» (άρθρο 187 ΠΚ), εμπνευστής της οποίας δεν είναι άλλος από τον κ. Χρήστο Πάχτα

Σε Μηνυτήρια Αναφορά του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το Δεκέμβριο 2012, ο πρώην Δήμαρχος  ζητά την ποινική δίωξη των πολιτών που διαδήλωναν κατά της Eldorado (αναφέρει συγκεκριμένα τις πορείες στις Σκουριές της 5/8/2012 και της 21/10/2012), υποδεικνύοντας μάλιστα να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους τα άρθρα 187 (περί εγκληματικής οργάνωσης) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις)! Όχι μόνο «εγκληματίες» αλλά και «τρομοκράτες». Φαίνεται ότι για τον κ. Πάχτα, όσο πιο βαθιά στη φυλακή χωθούν οι άνθρωποι που μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια της εταιρείας, τόσο το καλύτερο.

Την ημέρα των επεισοδίων στο Λάκκο Καρατζά (12 Μαΐου 2013), πριν καλά-καλά κάτσει η σκόνη και πριν ξεκινήσει η αστυνομία της έρευνές της, ο κ. Πάχτας βγήκε στις τηλεοράσεις για να επαναλάβει οτι οι κάτοικοι που αντιτίθενται στο Επενδυτικό Σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός αποτελούν εγκληματική οργάνωση. Κατονόμασε μάλιστα και τον υποτιθέμενο «αρχηγό» – τον Τόλη Παπαγεωργίου. 

Το παραμύθι του κ. Πάχτα υιοθέτησε το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που έφτιαξε μια ογκώδη και ευφάνταστη δικογραφία «εγκληματικής οργανωσης», με αρχηγό τον Παπαγεωργίου και μέλη τους κατοίκους της περιοχής.

Αλλά και αυτή η συκοφαντία του πρώην Δημάρχου κατέπεσε με το βούλευμα 180/2015 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής που απεφάνθη οτι δεν υπάρχει «εγκληματική οργάνωση του Λάκκου Καρατζά»:
«Από τα ανωτέρω εκτεθέντα δεν προκύπτει η συγκρότηση και ένταξη σε δομημένη εγκληματική οργάνωση από τους κατηγορουμένους, κατά την έννοια του άρθρου 187 παρ. 1 ΠΚ, όπως αναλύεται διεξοδικά στη νομική σκέψη του παρόντος. Συγκεκριμένα δεν προέκυψε οτι συγκροτήθηκε μία ομάδα, με προεξάρχοντα τον κατηγορούμενο Παπαγεωργίου Απόστολο…»
Στη δίκη που θα ξεκινήσει στις 10 Μαΐου, ο αποδεδειγμένα ψεύτης και συκοφάντης πρώην Δήμαρχος θα είναι από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας των 25 συναγωνιστών μας. Το σαθρό κατηγορητήριο, που βασίζεται σε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες με παραγγελίες για πίτσες και σε «ευρήματα» DNA διαδηλωτών πάνω σε μπουκαλάκια νερού και αποτσίγαρα, θα καταπέσει. Αργά ή γρήγορα. Η αλήθεια θα βγει στο φως.

Στις 10 Μαΐου και όποτε χρειαστεί θα είμαστε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τη ζωή και για το δίκαιο. Μέχρι την τελική νίκη.

Πηγή: antigoldgr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου