Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Παμπελοποννησιακό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου - Ζακύνθου – Κεφαλονιάς καλούν σε παμπελοποννησιακό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, την Κυριακή 13 Μαΐου στην πλ. Υψηλών Αλωνιών στις 18.30 στην Πάτρα, ζητώντας την αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των βάσεων του στην Ελλάδα. Στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί η ηγεσία του δήμου Πάτρας.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο παμπελοποννησιακό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν την Κυριακή 13 Μάη στην πλ. Υψηλών Αλωνιών στις 18.30 στην Πάτρα, απευθύνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς. Στο συλλαλητήριο θα βρεθεί και η δημοτική αρχή της Πάτρας με την συμμετοχή του Κώστα Πελετίδη.

Στην ανακοίνωση τους ζητούν την απεμπλοκή της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ. «Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουµε τη θέλησή µας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν. Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, καταπολεμούμε τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση».

Οι Επιτροπές Ειρήνης απαιτούν τα παρακάτω:

- Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις - Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.

- Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

- Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

- Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο.

- Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.

- Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

- Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».


Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου