Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Συνεχίζεται στις 15 Μαΐου η δίκη Θεοφίλου

Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η δίκη για την αίτηση αναίρεσης κατά της εμφατικής αθωωτικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου για τον Τάσο Θεοφίλου, που άσκησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής. Την Τρίτη η κατάθεση υπομνήματος από την υπεράσπιση, που θα αντικρούει τα όσα αναφέρει το αίτημα αναίρεσης.
Με αρκετούς συγκεντρωμένους αλληλέγγυους έξω από το δικαστήριο, ο αναρχικός Τ. Θεοφίλου βρέθηκε ξανά στο εδώλιο εννέα μήνες μετά την αθώωσή του και αφού πέρασε πέντε χρόνια στη φυλακή.
Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του, Κώστας Παπαδάκης, η δίκη δεν ολοκληρώθηκε, αλλά θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη, όταν και θα κατατεθεί από την πλευρά της υπεράσπισης υπόμνημα, σε αντίκρουση των όσων ανέφερε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, που κατέθεσε το αίτημα αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης.
 


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κλίμα που μεταφέρεται από την έδρα ήταν θετικό, καθώς η πρόεδρος ανέφερε πως το DNA αποτελεί ένδειξη και όχι απόδειξη. Σημειώνεται δε πως ο εισαγγελέας δεν υπερασπίστηκε την αναίρεση.
 
Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες του Αρείου Πάγου το πρωί της Τρίτης, όταν και η υπεράσπιση θα καταθέσει το υπόμνημα σε αντίκρουση του αιτήματος αναίρεσης της απόφασης που δικαίωνε πανηγυρικά τον Τ. Θεοφίλου μετά από πενταετή φυλάκιση.

Υπενθυμίζεται πως εννέα σχεδόν μήνες μετά την πανηγυρική αθώωσή του, ο Τ. Θεοφίλου αναγκάζεται να καθίσει ξανά στο εδώλιο, μετά από την αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, με την πιθανότητα να γίνει δεκτή να στέλνει τον πρώτο εκ νέου στη φυλακή για την επανάληψη της πολύκροτης δίκης.


Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου του Ιουλίου που τον αθώωσε, ο Τ. Θεοφίλου αθωώθηκε για το σύνολο των κατηγοριών και συγκεκριμένα για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή-προμήθεια-κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων κ.ά.

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου