Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Αποχώρη της Ανταρσία στο Μωριά από την συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. της 4/5/2018



Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Ανταρσία στο Μωριά για την αποχώρησή της από την συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. της 4/5/2018
Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 4/5/2018, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανταρσίας στο Μοριά, Γιώργος Τζαμουράνης, μαζί με τους Αλεξανδρή Σ. , Χρυσαδάκο Στ. , Βασιλακόπουλο Θ., κατέθεσαν πρόταση για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και την στήριξη των αγωνιστικών δράσεων για την αποτροπή της μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Η πρόταση αυτή αντί να υιοθετηθεί και να γίνει οργανωμένη συζήτηση στο ΠΕ. ΣΥ. μετατράπηκε σε ένα μονόλογο του κ. Τατούλη, του φανατικού υποστηρικτή των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, που για δημαγωγικούς λόγους τάχθηκε στα λόγια υπέρ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.(Οι παρόντες εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν νωρίτερα καταγγείλει την απουσία του από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους).


Στην συνέχεια με αντιδημοκρατικό τρόπο ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. κ. Στρατηγάκος, για άλλη μια φορά, δεν έδοσε το λόγο στους επικεφαλής των παρατάξεων και στους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους, να τοποθετηθούν για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Έκριναν ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση και να αρκεστούν όλοι στις δηλώσεις συμπάθειας και αγάπης του κ. Περιφερειάρχη προς τους παρόντες συνδικαλιστές, καθώς και ότι θα βγάλει ψήφισμα, η πλειοψηφία φυσικά, που θα τους καλύπτει όλους. Πιστεύουμε ότι η όλη μεθόδευση έγινε για να μην ακουστούν οι φωνές της αντιπολίτευσης, η δική μας και άλλες, που θα αποκάλυπταν την υποκρισία του κ. Τατούλη που από την μιά μεριά χτυπάει στην πλάτη τους εργαζόμενους και από την άλλη υπερθεματίζει και υλοποιεί ιδιωτικοποιήσεις. Που αντιτίθεται στη πώληση των λιγνιτικών μονάδων αλλά στηρίζει φανατικά και διαχρονικά τις μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλουν το ξεπούλημα. Ο λαϊκισμός στο απώγειό του!

Αντιδρώντας στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κ. Τατούλη και Στρατηγάκου, αποχωρήσαμε από την συζήτηση-μονόλογο Τατούλη.
Το ίδιο έπραξαν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι και παρατάξεις.

Καλλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, τον λαό γενικότερα, να αγωνιστεί για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που δουλικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ νομοθέτησε. Να πάρει την υπόθεση του αγώνα αυτού στα χέρια του και να μην την αναθέσει σε αυτούς (κόμματα, τοπικούς παράγοντες, θεσμούς)  που είναι υπέρ της Ε.Ε. και του κεφαλαίου που επιβάλλουν αυτά τα μέτρα. Να ξεχωρίσουν τους πραγματικούς φίλους τους από τους δημαγωγούς.
Να διεκδικήσουν μια ΔΕΗ αποκλειστικά δημόσια, με εργατικό λαϊκό έλεγχο, που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της.

                                                          4/5/2018
                      ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ – ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου