Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

O αντιμνημονιακός αγώνας συνεχίζεται…

Άρθρο του Θανάση Πετράκου

▬ Κάποιοι βουλευτές αντιστάθηκαν στους αποικιοκράτες και κάποιοι άλλοι πρόδωσαν το «Όχι» του ελληνικού λαού
Πριν Δυο χρόνια στις 15 Ιουλίου 2015 36 βουλευτές τότε του ΣΥΡΙΖΑ είπαμε ΟΧΙ σε νέο Μνημόνιο και τη μετατροπή της χώρας σε νεοαποικία των δανειστών
Όμως 229 βουλευτές (110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, τη Ν.Δ., το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ) ψήφισαν όλοι μαζί «ΝΑΙ» στη λεγόμενη συμφωνία του Euro Summit και στα προαπαιτούμενα μέτρα του 3ου Μνημονίου τα οποία έγιναν ο πρώτος και βασικός νόμος του 3ου μνημονίου ο Ν.4334/2015 (ΦΕΚ 80/Α/16-07-2015)
Συγκεκριμένα υπερψήφισαν τη συνέχιση της λιτότητας και τη φοροεπιδρομή κατά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, την αύξηση του ΦΠΑ, τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας.

Όμως πέραν των αντιλαϊκών ρυθμίσεων υπερψήφισαν τη μετατροπή της Ελληνικής Δημοκρατίας σε χώρα περιορισμένης κυριαρχίας και σε νεο-αποικία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Διότι υπερψήφισαν:

1. Να αναλάβει η κυβέρνηση «τις πολιτικές δεσμεύσεις και την επιτυχή υλοποίηση των μέτρων»!!! Συνεπώς, ανεξάρτητα αν «βγαίνουν» ή όχι τα σκληρά υφεσιακά μέτρα, την ευθύνη για την «επιτυχή» υλοποίηση των νέων μέτρων την αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η ελληνική κυβέρνηση!

2. Να προβλέπονται «ημιαυτόματες περικοπές δαπανών σε περιπτώσεις αποκλίσεων από τους φιλόδοξους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος»!.

3. Την «πλήρη ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ», ώστε το «Κουαρτέτο» να έχει τον πλήρη έλεγχο στο πώς καταρτίζεται ο προϋπολογισμός με βασικό στόχο να ελέγχει απόλυτα το «μέγεθος» της λιτότητας, ώστε αν δεν είναι αρκετή να απαιτείται να αυξηθεί!

4. Την αποδοχή του δόγματος του νεοφιλελευθερισμού.

Διότι υπερψήφισαν ότι η ελληνική πρόταση των μεταρρυθμιστικών μέτρων πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά .Άρα υπερψήφισαν ότι το «φάρμακο» για τη λιτότητα και την καταστροφή από τις μνημονιακές πολιτικές δεν είναι η κατάργηση της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών αλλά η περαιτέρω ένταση αυτών!

Επιπλέον υπερψήφισαν ότι η κυβέρνηση πρέπει:

► Να πραγματοποιήσει και άλλες «φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό» και να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

► Να υλοποιήσει τις εργαλειοθήκες Ι και ΙΙ του ΟΟΣΑ, όπως άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, γάλα, ψωμί, ΜΗΣΥΦΑ κτλ.

► Να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

► «Να γίνει αυστηρή επανεξέταση και εκσυγχρονισμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων των εργατικών κινητοποιήσεων και των ομαδικών απολύσεων». Δηλαδή συμφωνήθηκε να αμφισβητείται το δικαίωμα των εργαζομένων πως θα κινητοποιούνται!

► Να μην παρεμβαίνει η κυβέρνηση στον διορισμό των Διοικήσεων των Τραπεζών, την ανακεφαλαιοποίηση των οποίων όμως έχει «φορτωθεί» να πληρώσει ο ελληνικός λαός και την πλειοψηφία των μετοχών κατέχει το ελληνικό Δημόσιο.

► Να απο-πολιτικοποιηθεί η ελληνική δημόσια διοίκηση και «να μειώσει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης»!

► Να μην έχει δυνατότητα να νομοθετεί χωρίς την έγκριση του «Κουαρτέτου», αφού «πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου πριν τα υποβάλει σε δημόσια διαβούλευση»!

► Να επανεξεταστούν οι νόμοι που ψηφίστηκαν από τη Βουλή πλην του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση!

► Το αποκορύφωμα όλων είναι ότι υπερψήφισαν «ΝΑ ΠΩΛΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ», αφού δέχτηκαν ότι είναι υποχρέωση της χώρας να ξεπουλήσει όλα «τα πολύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ και να μεταφερθούν σε ένα Ανεξάρτητο Ταμείο, το οποίο θα τα ρευστοποιεί μέσω ιδιωτικοποιήσεων»!

Τέλος, υπερψήφισαν ότι «ονομαστικό κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί» , ότι «επαναλαμβάνουμε την ανεπιφύλακτη δέσμευσή μας ότι θα εκπληρώνουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως»! και «με αυτά τα δεδομένα και στο πλαίσιο του πιθανού μελλοντικού προγράμματος του ΕΜΣ, καθώς και σύμφωνα με το πνεύμα της δήλωσης της Ευρωομάδας του Νοεμβρίου του 2012, η Ευρωομάδα παραμένει έτοιμη να εξετάσει, εάν χρειαστεί, πιθανά πρόσθετα μέτρα (πιθανή παράταση των περιόδων χάριτος και αποπληρωμής), για να εξασφαλιστεί ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες παραμένουν σε βιώσιμο επίπεδο. Τα μέτρα αυτά θα εξαρτώνται από την πλήρη υλοποίηση των μέτρων τα οποία πρόκειται να συμφωνηθούν σε πιθανό νέο πρόγραμμα και θα εξεταστούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση επανεξέτασης»!!!.

Συνεπώς όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου , που συνεχίζει να βιώνει ο ελληνικός λαός δυο χρόνια τώρα ,σε συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων του 1ου και 2ου μνημονίου, υπερψηφίστηκαν από όλους μαζί τους μνημονιακούς συνεταίρους στις 15 Ιουλίου 2015.

Επομένως είναι άκρως υποκριτικό να λένε τώρα η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ ότι διαφωνούν με τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα –Καμένου. Διότι όχι μόνο μαζί τα έχουν υπερψηφίσει αλλά κυρίως αν δεν έτρεχαν να στηρίξουν τότε τη κυβέρνηση δεν θα ψηφιζόταν το 3ο μνημόνιο διότι δεν είχαν πλειοψηφία οι Τσίπρας – Καμένος αφού 36 βουλευτές τότε δεν ψηφίσαμε την συμφωνία του 3ου μνημονίου .



Ο Θανάσης Πετράκος είναι μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε και τότε ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου