Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας - Ποτέ την Κυριακή

Χαιρετίζουμε τους συνάδελφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου τους και συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες στις 8, 9 και 10 Ιουλίου, δυναμώνοντας το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας. Μπροστά μας έχουμε μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση τω εργασιακών μας δικαιωμάτων, για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Στην προμετωπίδα της πάλης μας αυτή την περίοδο μπαίνει η υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας. Η Κυριακάτικη Αργία κερδήθηκε από την εργατική τάξη με αιματηρούς αγώνες.


Είναι μια ιστορική κατάκτηση, είναι η μέρα που εμείς οι άνθρωποι του μόχθου αφιερώνουμε στην οικογένεια μας, στη ξεκούραση μας, στην κοινωνική μας ζωή και δράση.

Το 4ο μνημόνιο ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει και την παραπέρα απελευθέρωση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα της λειτουργιάς των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές πλην της 2ης του Αυγούστου, όλο το Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε ενάντια στους νόμους που αποφασίζουν την κατάργησή της!!!

Στόχος των μεγάλων μονοπωλίων είναι η συγκέντρωση της αγοράς σε λίγα χέρια, το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων και το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργατοϋπάλληλων.

Αυτή τη φορά προβάλλουν ως επιχείρημα την ανάπτυξη της οικονομίας που θα έρθει από τον τουρισμό. Μια ανάπτυξη που θα ωφελήσει τους πλούσιους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, ενώ οι εργαζόμενοι θα δουλεύουμε με μισθούς πείνας χωρίς δικαιώματα και τα μικρομάγαζα θα βουλιάζουν πιο πολύ στα χρέη από τη φορολογία και τις εισφορές.

Από την άλλη πλευρά, μας προβάλλουν το μύθο του καλού εργοδότη που δε θέλει να ανοίγει τις Κυριακές. Στα πλαίσια του ανταγωνισμού ακόμα και αυτοί που δεν ανοίγουν σήμερα, πρώτοι θα σπεύσουν να ανοίξουν τις Κυριακές, ώστε να διεκδικήσουν και να μεγαλώσουν το κομμάτι που τους αναλογεί από τη πίττα. Αυτοί οι μεγαλοεργοδότες είναι λύκοι με προβιά προβάτου. Δεν πρέπει να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Αυτοί τσακίζουν τα δικαιώματά μας, μας δείχνουν σαν εχθρό τον συνάδελφο, ενώ αυτοί είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά και όσους εργάζονται σε κλάδους που σχετίζονται με αυτό. Θα επεκταθεί και σε κλάδους που έχουν κατοχυρωμένο το πενθήμερο και την αργία της Κυριακής.

Δε μπορούμε πια να είμαστε αμέτοχοι. Έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Παλεύουμε για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρομαγαζάτορες.

ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας με την οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο Ι/Υ Κορινθίας. Για να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, εμπορικού κεφαλαίου και των συμμάχων τους στο εργατικό κίνημα, την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε τη Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

-Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ.

-Όχι στη νέα φοροληστεία στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό λαϊκό εισόδημα.

-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου