Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

του ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ
Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε και να επιτρέπουμε στον κ. Τσίπρα να παραμυθιάζει συνεχώς το κόσμο ότι δήθεν αγωνίζεται για την απομείωση- ρύθμιση του δημοσίου χρέους της χώρας , νοιώθω υποχρέωση μου να υπενθυμίσω τι προδοτικό υπέγραψε στις 12 Ιουλίου 2015 για το δημόσιο χρέος (τότε που κουράστηκε γιατί συνεδρίαζε 17 ώρες ).
Όποιος διαβάσει το παρακάτω απόσπασμα καταλαβαίνει ότι ο κ. Σόιμπλε υπενθυμίζει στον κ. Τσίπρα τι συνυπέγραψε στις 12 Ιουλίου 2015.
Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση το παραμύθι.

Το μέγα θέμα της απομείωσης-κουρέματος του Δημοσίου χρέους το ξεπούλησε ο κ. Τσίπρας στις 12 Ιουλίου του 2015. Υπέγραψε α) «ότι ονομαστικό κούρεμα του χρέους δε μπορεί να πραγματοποιηθεί.» και β) «το Eurogroup είναι έτοιμο ,σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012, να εκτιμήσει, αν χρειάζεται, πιθανά πρόσθετα μέτρα (ενδεχόμενες μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και πληρωμής)» και γ) «Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευση τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως.»!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Παραθέτω το ακριβές απόσπασμα που περιλαμβάνεται στην « ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΤΗΣ 12.7.2015

Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2015»

«Το Eurosummit επισημαίνει ότι ονομαστικό κούρεμα του χρέους δε μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευση τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως.

Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, στο πλαίσιο ενός πιθανού μελλοντικού προγράμματος του Ε.Μ.Σ. και σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012, το Eurogroup είναι έτοιμο να εκτιμήσει, αν χρειάζεται, πιθανά πρόσθετα μέτρα (ενδεχόμενες μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και πληρωμής) στοχεύοντας να διασφαλίσει ότι οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες θα παραμείνουν σε βιώσιμο επίπεδο. Αυτά τα μέτρα θα εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που θα συμφωνηθούν σε ένα πιθανό νέο πρόγραμμα και θα εκτιμηθούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης»

Αυτό ακριβώς υπέγραψε ο κ. Τσίπρας ) για το δημόσιο χρέος και έχουν ψηφίσει οι 222 βουλευτές που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ)

Αυτή η απόφαση ψηφίστηκε και έγινε Νόμος του Ελληνικού κράτους Ο Ν. 4334/15 (ΦΕΚ 80 Α/16-07-2015) : Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.).



Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΓ ΤΗΣ ΛΑΕ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου