Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Να μη κυριαρχήσει η αδιαφορία και η σιωπή

του Παν. Βέμμου
Η πλειοψηφία του λαού βρίσκεται σε διαρκή φτώχεια. Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας ξεπουλιούνται. Η διέξοδος των νέων για εργασία είναι ο ξενιτεμός. Η όποια ανάπτυξη, αν υπάρξει, θα εξυπηρετεί ξένα και ντόπια μεγάλα συμφέροντα, αφού αυτοί αποφασίζουν και ελέγχουν τη χρηματοδότηση. Τα σύννεφα της αποσταθεροποίησης και των «θερμών» επεισοδίων στην περιοχή πυκνώνουν επικίνδυνα. Κοντολογίς το μέλλον του τόπου γίνεται σκοτεινό και αβέβαιο.
Σ' αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας μπορούμε να επιλέξουμε τη σιωπή; Επιτρέπεται να προκρίνουμε την αδιαφορία στις αναμφισβήτητα αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται; Την δημαγωγία των υπευθύνων της κρίσης είναι σωστό να την ανεχόμαστε; Η στήριξη και συνέχιση της ίδιας μνημονιακής αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση, μπορεί να γίνεται ανεκτή από κάποιους ξεφτιλίζοντας τις ιδέες και τους αγώνες της Αριστεράς;

Σ' αυτό τον τόπο που αγωνίσθηκε και μάτωσε για λευτεριά, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν χωρούν διλήμματα. Στη συνείδησή μας υπάρχει πάντα το πνεύμα της αντίδρασης και της Αντίστασης.
Τούτος ο λαός σε δύσκολες εποχές βρήκε το κουράγιο να ξεπεράσει απογοητεύσεις από κατεστημένους θεσμούς (κόμματα και συνδικάτα) να ξεπεράσει ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις, να σφυρηλατήσει την ενότητα του και να αντιπαλέψει ντόπιες και ξένες δυνάμεις και τα σύμφωνα της υποταγής. Αυτό έγινε στην Κατοχή και στη δικτατορία. Αυτό το πνεύμα μπορεί και πρέπει να κυριαρχήσει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου