Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Αυτοί γλεντάν για το ευρώ στους Δελφούς κι εμείς πληρώνουμε…

Στις 2 μέχρι 5 Μάρτη συνεδριάζει πανηγυρικά το περιβόητο Φόρουμ των Δελφών. Η επίσημη έναρξη έγινε με τελετή με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Παυλόπουλου. Η ουσιαστική έναρξη έγινε με συνέντευξη ολόκληρου αντιπρόεδρου της ελληνικής κυβέρνησης, του Γιάννη Δραγασάκη. Οι κορυφαίες ιθαγενείς πολιτικές προσωπικότητες παρούσες όλες: Πάγκαλος, Γερουλάνος, Μητσοτάκης, Σημίτης, Χριστοδουλάκης. 250 ομιλητές εκ των οποίων το 40% ξένοι, όπως διαφημίζει ο Πρόεδρος του Φόρουμ Θωμάκος. Η υποστήριξη,
ακτύπητή: ΣΥΡΙΖΑ και ΣΚΑΙ, τι πιο δυνατό από αυτήν τη συμμαχία διατίθεται. Το όραμα υψηλό και καθόλου ταπεινό: μια διεθνής οικονομική συνδιάσκεψη στης Ελλάδα.

Το πόσο θα γίνει ουσιαστική συζήτηση, το πόσο θα ακουσθούν διαφορετικές απόψεις, το πόσο διάλογος θα υπάρξει φαίνεται εντυπωσιακά από το πιο σημαντικό τραπέζι του Φόρουμ. Θέμα: Το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρώπης. Πρόεδρος: Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της Καθημερινής. Ελληνικές συμμετοχές: Λουκάς Παπαδήμος, πρώην πρωθυπουργός και Λουκάς Τσούκαλης, καθηγητής γνωστός για τον ευρωπαϊσμό του. Ξένες συμμετοχές: ThomasWieserπρόεδρος του EuroworkingGroup, PeterSchoofπρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Rolph Strauchαπό τον European Stability Mechanism, Madsen Pirie από το Ινστιτούτο Άνταμ Σμιθ του Λονδίνου.

Ούτε ένας που να έχει μια άποψη διαφορετική, που να αμφισβητεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, που να προτείνει μια ριζικά διαφορετική λύση για την Ευρώπη. Ούτε ένας που να έχει εναλλακτική άποψη για την Ελλάδα. Διεθνώς δεν υπάρχει ο Στίγκλιτς, ο Κρούγκμαν, ο Ζινν. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο Μαριόλης, ο Λαπαβίτσας, ούτε ο Παππουλής, ο Περάκης. Μόνο οι δικοί μας και οι κολλητοί μας και το κατεστημένο.

Από άποψη τουρισμού ιδιαίτερα για τους ξένους στο μαγευτικό τοπίο των Δελφών, του Παρνασσού, του Κιθαιρώνα, θεσπέσιο το Οικονομικό Φόρουμ. Από άποψη προβολής, με τη στήριξη των συγκροτημάτων, άριστο. Από την άποψη της μεγαλομανίας των οργανωτών, εξαιρετικό αφού θέλουν να παραστήσουν ένα ελληνικό Νταβός. Από την άποψη πλάκας για την κατάντια της Ελλάδας, ακτύπητο. Από άποψη διαλόγου πρώτο, αφού όλοι συμφωνούνε μεταξύ τους. Από άποψη ουσίας όμως, αυτοί γλεντοκοπάνε για το ευρώ και ο λαός πληρώνει τα σπασμένα τους.-



Σχέδιο Β 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου