Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Συγκέντρωση κατά της ομοφοβίας – Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!

Η δημοτική αρχή της Κορίνθου το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε μια εντυπωσιακή κατρακύλα. Αφού παραχώρησε το δημοτικό θέατρο στον ακροδεξιό Καρατζαφέρη για μια ομιλία «στο δρόμο του Τραμπ», όπως διαφημίστηκε, αποφάσισε να ακολουθήσει κι η ίδια αυτόν το δρόμο. Έτσι, στη συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου σύσσωμο σχεδόν το δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε ένα απαράδεκτο ομοφοβικό παραλήρημα κατά της συζήτησης του θέματος των έμφυλων ταυτοτήτων στα Γυμνάσια στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας, το οποίο προτάθηκε από την Ένωση Θεολόγων και, δυστυχώς, και από κάποιους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Και τώρα βλέπουμε τον Δήμο να διοργανώνει υπό την αιγίδα του ημερίδα με το ίδιο θέμα, υιοθετώντας πλήρως το σκεπτικό των Θεολόγων. Ε, λοιπόν, δεν έχουμε όλοι οι Κορίνθιοι αυτές τις αντιλήψεις.
Ας ξεκαθαρίσουμε ότι η «θεματική εβδομάδα» είναι όντως μία πρωτοβουλία που επιδέχεται κριτικής, καθώς φαίνεται να έχει στηθεί πρόχειρα και να προσπαθεί να αντικαταστήσει μαθήματα που καταργήθηκαν, ή που θα έπρεπε να υπάρχουν με πιο μόνιμο τρόπο (διατροφή, εξαρτήσεις, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση). Ωστόσο η κριτική της Ένωσης Θεολόγων και του Δήμου Κορινθίων δεν εστιάζει σε αυτό αλλά μόνο στο ότι πρόκειται περί «εναλλακτικής» όπως λένε σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, και πιο συγκεκριμένα θεωρούν πως είναι προσπάθεια «να υπερπροβληθεί και να υπερτονισθεί το σεξουαλικό στοιχείο σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ενέχει τον άμεσο ή έμμεσο επηρεασμό τους προς την σεξουαλική ενεργοποίηση σε μία τέτοια ηλικία που αυτά ενδεχομένως αρνούνται να εγκαταλείψουν την περίοδο της παιδικότητας και να υιοθετήσουν συμπεριφορές ενηλίκων. Ο εξαναγκασμός στην σεξουαλική φαντασίωση και στον πανσεξουαλικό πειραματισμό προσβάλλει ευθέως την σεξουαλική τους ελευθερία, το δικαίωμα στην αβίαστη επιλογή και στην αποχή από σεξουαλικές σκέψεις και πράξεις.»


Πίσω από τον γελοίο ισχυρισμό ότι έφηβοι 12-15 ετών… δεν έχουν ακούσει τίποτα για τη σεξουαλικότητα και τάχα θα τους επιβληθεί βίαια από μια συζήτηση στο σχολείο, είναι δύσκολο να κρυφτεί ο πραγματικός φόβος των οπαδών του «πατρίς – θρησκεία - οικογένεια»: ότι τέτοιες συζητήσεις… «θα κάνουν τα παιδιά μας γκέι»! Ας μάθουν λοιπόν ότι οι έφηβοι σε αυτή την ηλικία και τη σεξουαλικότητά τους ανακαλύπτουν, και ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν αλλάζουν έτσι εύκολα. Καθήκον μας ως κοινωνία δεν είναι να κατευθύνουμε τα παιδιά στις δικές μας σεξουαλικές προτιμήσεις, αλλά να τους επιτρέψουμε να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους, να χαρούν τον έρωτα, να διαμορφώσουν τη δική τους αντίληψη για τη σεξουαλικότητα και το φύλο χωρίς να νιώθουν ότι κάνουν κάτι κακό, κάτι «μη φυσιολογικό». Οι αυτοκτονίες εφήβων που δεν άντεξαν τον στιγματισμό θα έπρεπε να μας έχουν κάνει σοφότερους. Ας βάλουμε την ευτυχία των παιδιών πάνω από τις δικές μας προκαταλήψεις.


Η ημερίδα λοιπόν που έσπευσε να υιοθετήσει ο Δήμος Κορινθίων έχει τίτλο «Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων, στη χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας». Ας μας απαντήσουν οι εμπνευστές της: Πώς αποδομείται το βιολογικό φύλο; Μετά τη θεματική εβδομάδα το βιολογικό φύλο των μαθητών θα έχει αλλάξει δομή; Επίσης, πώς η συζήτηση για τις έμφυλες ταυτότητες οδηγεί σε μία άβουλη κοινωνία; Όσο πιο «μάτσο» είναι οι άντρες και όσο πιο «γατούλες» οι γυναίκες, τόσο λιγότερο χειραγωγήσιμοι-ες είναι; Ενδιαφέρον!

Αυτές οι σκοταδιστικές αντιλήψεις θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι. Δεν μας εκφράζει αυτό το ψήφισμα και αυτή η ημερίδα του Δήμου, ούτε μας αφορούν οι ψηφοθηρικές προσπάθειες εγκόλπωσης των πιο συντηρητικών και οπισθοδρομικών κομματιών της τοπικής κοινωνίας. Να ακυρωθεί η ομοφοβική φιέστα!

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά της ομοφοβίας, αυτή την Κυριακή 19/3 στις 10:30 πμ, έξω από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Λέμε όχι στην παραχώρηση δημόσιων χώρων σε ρατσιστές και ομοφοβικούς και στη νομιμοποίηση των απόψεών τους με τη σφραγίδα του Δήμου. Όχι στο όνομά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου