Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας, όταν το ξέπλυμα του ”Κιέβου” είναι μόνο η κορυφή

Ανδρέας Ζαφείρης
Τυχοδιωκτικά dealing πολιτικής επιβίωσης, με ενέχυρο τη χώρα.
Ίσως ποτέ άλλοτε ένα τόσο κρίσιμο ταξίδι Έλληνα πρωθυπουργού στο εξωτερικό δεν έτυχε τέτοιας ενορχηστρωμένης «υποβάθμισης» -συγκάλυψης από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, όσο το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Κίεβο.
Και το προφανές, η επικοινωνιακή νομιμοποίηση ενός καθεστώτος με νεοναζιστικά χαρακτηριστικά που προέκυψε από ένα
πραξικόπημα, είναι δυστυχώς μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Με την επίσκεψή του αυτή ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε τη χώρα σε άμεση τροχιά εμπλοκής στις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στη περιοχή και τις πολεμικές συγκρούσεις που αυτές θα συνεπάγονται.
Το ουκρανικό καθεστώς βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης. Η πολιτική κρίση που το ταλανίζει είναι πρωτοφανής. Ακόμη και η ουκρανική βουλή (Ράντα) βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης. Από τους 226 βουλευτές έχουν μείνει 212 καθώς 14 έχουν «εξαφανισθεί», χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Η οικονομική κρίση είναι τεράστια. Πλέον η οικονομία κινείται μόνο από τα εμβάσματα που στέλνουν οι Ουκρανοί μετανάστες από τη Δύση ή τη Ρωσία. Αλλά αυτό που έρχεται είναι ακόμη πιο καταστροφικό.

Η διαλυμένη Ράντα πρέπει να ψηφίσει εντός Φεβρουαρίου τα ακραία μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα που έχει επιβάλει το ΔΝΤ ενώ στις 3 Μαρτίου έχει προγραμματισθεί η ιδιωτικοποίηση των μεγάλων γεωργικών εκτάσεων που είχαν παραχωρηθεί στους ουκρανούς αγρότες κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εξουσίας.

Μεγάλοι όμιλοι-κυρίως γερμανικοί και σαουδαραβικοί-έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες. Μετά τις 3 Μαρτίου η Ουκρανία δεν θα είναι η ίδια χώρα. Εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες θα περάσουν από το στάδιο της «έστω επιβίωσης» στη κατάσταση της απόλυτης εξαθλίωσης.

Ο μόνος τρόπος να επιβιώσει το καθεστώς είναι να ενταχθεί, ξεπουλώντας τη χώρα, στα ακραία επιθετικά σχέδια κύκλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που επιθυμούν την ένταση των σχέσεων με τη Ρωσία και –γιατί όχι- ακόμη και μικρής κλίμακας στρατιωτική εμπλοκή.

Είναι πασιφανές πλέον ότι εντός των ΗΠΑ συγκρούονται σφοδρά κέντρα ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας με διαφορετικές τακτικές ως προς τη περίοδο. Το καθεστώς του Κιέβου έχει ταυτίσει την επιβίωσή του με τη στοίχιση του πίσω από το πιο επιθετικό ως προς τη Ρωσία. Αδιαφορεί εάν αυτή η στοίχιση θα κοστίσει ένα πόλεμο και χιλιάδες θύματα.

Έχει εξαπολύσει τις ναζιστικές και μισθοφορικές συμμορίες στα ανατολικά να διαπράττουν καθημερινά πλέον εγκλήματα πολέμου.

Και η επίσκεψη Τσίπρα δυστυχώς δεν ήταν απλά επικοινωνιακού τύπου , με στόχο το ξέπλυμα ενός νεοναζιστικού εγκλήματος. Ήταν επίσκεψη δρομολογημένης εμπλοκής στο έγκλημα αυτό. Οι ανακοινώσεις που βγήκαν από την ουκρανική πλευρά, που μιλούν ακόμη και για στρατιωτική συνεργασία, μόνο τυχαίες δεν είναι. Οι κύκλοι των ΗΠΑ που σχεδίασαν το ταξίδι αυτό προφανώς προσφέρουν υποσχέσεις πολιτικής επιβίωσης σαν αντάλλαγμα.

Και η κυβέρνηση κατρακυλάει όλο και περισσότερο στον ακραίο τυχοδιωκτισμό σαν απάντηση επιβίωσης . Όχι της χώρας. Αλλά του συστήματος νομής που έχει δημιουργήσει.

Την αμέσως επόμενη μέρα, από την επιστροφή στην Αθήνα, ο υπουργός εξωτερικών έτρεξε να δώσει ραπόρτο στον αμερικανό πρεσβευτή στην ΑθήναJeff Pyatt, που όλως τυχαίως ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ που οργάνωσε το πραξικόπημα στο Κίεβο.

Μέρες του ’50. «Ιδού ο στρατός σας…»

ΥΓ 1. Το δώρο που έφερε ο πρωθυπουργός στην Περιστέρα ήταν ότι τη μέρα της επίσκεψής του, η Ράντα κατάργησε την αργία της 8η Μαρτίου (Μέρα της Γυναίκας) σαν «σοβιετικό κατάλοιπο».

ΥΓ 2. Την ημέρα της επίσκεψής του πρωθυπουργού, δολοφονήθηκε άνανδρα στο γραφείο του, από ουκρανοναζί και μισθοφόρους, ο Ήρωας του αντιφασιστικού αγώνα Givi. Ήταν σχεδόν συνομήλικοι. Δυο διαφορετικοί άνθρωποι. Δυο διαφορετικές διαδρομές. Δύο διαφορετικοί κόσμοι. Τον Givi, που έδωσε τη ζωή του για το λαό του, τον συνόδεψε στη τελευταία του κατοικία όλο το Ντονμπάς, φωνάζοντας-δεκάδες χιλιάδες- απ όπου περνούσε η τιμημένη σωρός, «Ευχαριστούμε» !!! Τίποτα άλλο!


iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου