Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Οι αγρότες ενωμένοι κλιμακώνουν – Λένε όχι στο ίδιο “έργο θεατές” των αγροτοπατέρων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους μέρα με τη μέρα οι αγρότες, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία της Ελλάδας.
Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης
Το μεσημέρι της Πέμπτης αγρότες από τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα έκλεισαν επ’ αόριστον την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Νίκαιας, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.
Νωρίτερα επικράτησε ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών καθώς δεν τους επετράπη να ανέβουν πάνω στην Εθνική οδό. Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο αργότερα. Για σήμερα οι αγρότες προγραμματίζουν δίωρους συμβολικούς αποκλεισμούς και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης.
Ιονία οδός: Κλειστή στο ύψος της Άρτας

Κλειστός επ’ αόριστον παραμένει και ο κόσμο Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην Άρτα, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους από το Κομπότι να προχωρούν σε δίωρους αποκλεισμούς από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Το μπλόκο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας στο Λούρο έχει ενισχυθεί και σύμφωνα με τον πρόεδρο Σπύρο Κλινάκη βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία, με το πανελλαδικό συντονιστικό.

Οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων, έπειτα από σύσκεψη των συλλόγων τους για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα καθοριστεί η μορφή συνέχισης του αγώνα τους.



100 τρακτέρ στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες του Προμαχώνα, οι οποίοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν προς το μεθοριακό σταθμό, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Οι Σερραίοι αγρότες την Πέμπτη επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο τελωνείο όμως εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα από 100 τρακτέρ.


Στους δρόμους και οι αγρότες της δυτικής Μακεδονίας

Στους δρόμους θα βγάλουν τα τρακτέρ τους τη Δευτέρα οι αγρότες της δυτικής Μακεδονίας, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει το Σάββατο στις 19.30 το βράδυ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού, Δημήτρης Μόσχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Καστοριάς, αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους, την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στο ‘Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ανέφερε ότι η συντονιστική επιτροπή του προαναφερόμενου μπλόκου διευρύνθηκε σε 11 μέλη από εννέα πέρυσι.

Στο μεταξύ, επισήμανε ότι στη γενική τους συνέλευση οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο Καλονέρι Βοϊου, πρόκειται να επικυρώσουν την απόφασή τους να στηθεί τη Δευτέρα τομπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου