Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Nικητής με 71,3% ο Ντανιέλ Ορτέγκα στις προεδρικές εκλογές στη Νικαράγουα

To Σαντινιστικό Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (FSLN) κατέκτησε την λαϊκή υποστήριξη του 71,3% των ψηφοφόρων.
Ο Νικαραγουανός πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγκα, ένας από τους πιο δημοφιλείς κυβερνήτες στην ιστορία της κεντροαμερικανικής χώρας, επανεξελέγη την Κυριακή συνταγματικός πρόεδρος. Σύμφωνα με τα... προσωρινά στοιχεία της καταμέτρησης που από δόθηκαν από την εκλογική αρχή, ο πρώην κομαντάντε των Σαντινίστας εξελέγη με το 71,3% των ψήφων, σε μια εκλογική διαδικασία που εξελίχθηκε ομαλά.
Η δημοτικότητα του Νικαραγουανού προέδρου εκφράστηκε στους δρόμους, όταν χιλιάδες υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν στις πλατείες της πρωτεύουσας Μανάγκουα περιμένοντας τα τελικά αποτελέσματα για να πανηγυρίσουν την επανεκλογή του.

Οι δημοσκοπήσεις που τοποθετούσαν τον αρχηγό του Κράτους ως καθαρό φαβορί μαζί με την πρώτη κυρία και τώρα αντιπρόεδρο Ροσάριο Μουρίγιο δεν έπεσαν έξω και το δίδυμο αυτό θα αναλάβει την εξουσία για μια νέα θητεία από το 2017 μέχρι το 2022, όπως επιβεβαιώθηκε από την εκλογική αρχή μετά την καταμέτρηση του 21,3% των εκλογικών τμημάτων.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εκλογικής αρχής Ρομπέρτο Ρίβας, την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Μαξιμίνο Ροντρίγκες, του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου Συνταγματικού Κόμματος (PLC)συγκεντρώνοντας το 16,4% των ψήφων.
Συνολικά, 3,8 εκατομμύρια πολίτες της Νικαράγουα κλήθηκαν στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο, οι οποίες έκλεισαν στις 18.00, τοπική ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου