Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ HDP

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ- ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ
Αποφασισμένος να θέσει εκτός νόμου το αριστερό, φιλοκουρδικό κόμμα HDP- τρίτη πολιτική δύναμη της Τουρκίας, με 59 βουλευτές- φαίνεται να είναι ο Ταγίπ Ερντογάν. Αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τους δύο συμπροέδρους του κόμματος, τον Σελαχατίν Ντεμιρτάςκαι την Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ, μαζί με άλλους εννέα βουλευτές του κόμματος, με την κατηγορία της «τρομοκρατικής» προπαγάνδας υπέρ του ένοπλου, αυτονομιστικού κόμματος των Κούρδων ΡΚΚ. Λίγες ώρες αργότερα, σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα του Ντιγιάρμπακιρ, όπου κρατούνται οι βουλευτές του HDP. Ο εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα για την προφυλάκιστη του Ντεμιρτάς μέχρις ότου προσαχθεί σε δίκη.

Στο τελευταίο μήνυμά του μέσω Twitter προτού συλληφθεί, ο Ντεμιρτάς κατήγγειλε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε «ναζιστικού τύπου» δικτατορία. Το πογκρόμ εναντίον του HDP- πογκρόμ που κατευθύνεται εναντίον όχι μόνο των Κούρδων, αλλά και του συνόλου της τουρκικής Αριστεράς, της οποίας το HDP αποτελεί την ισχυρότερη δύναμη- είχε προαναγγελθεί από την άρση της ασυλίας των βουλευτών του, την επαύριο του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται το αποτυχημένο πραξικόπημα για να ξετυλίξει το δικό του «αντιπραξικόπημα σε αργή κίνηση». Το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει με πρόσχημα το στασιαστικό δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν και την ένοπλη δράση του ΡΚΚ επεκτείνεται εναντίον κάθε αντιπολιτευόμενης φωνής. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρατείνεται επ΄άπειρον. Το ένα μετά το άλλο αντιπολιτευόμενο μέσο ενημέρωσης, με τελευταίο κρίκο της αλυσίδας την ιστορική εφημερίδα Cumhuriyet, διώκεται και οι ενοχλητικοί δημοσιογράφοι φυλακίζονται. Τις προάλλες, διατάχθηκε δικαστική δίωξη ακόμη και του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγού του Κεμαλικού CHPΚεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με την κατηγορία ότι δυσφήμισε τον γιο του Ερντογάν.

Κάθε μορφής αντιπολίτευση μπαίνει στο γύψο από την ισλαμική κυβέρνηση του προέδρου- σουλτάνου Ερντογάν, που έχει οικοδομήσει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο, για τους λαούς της Τουρκίας και για τους γείτονές της, ενιαίο μέτωπο με τους ακροδεξικούς εθνικιστές του MHP (Γκρίζοι Λύκοι).

Η ενεργός αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον τουρκικό και τον κουρδικό λαό, σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές, είναι επιτακτικά αναγκαία.

Α.Θ.

ΛΑ.Ε.: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΟΥ HDP ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (4/11) 2 Μ.Μ. - 6 Μ.Μ. ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (5/11) 2:30 Μ.Μ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τη σύλληψη της ηγεσίας και των βουλευτών του κόμματος HDP στην Τουρκία με βάση ανυπόστατες κατηγορίες. Είναι και αυτό ένα ακόμη βήμα στον αυταρχικό, ολοκληρωτικό και βοναπαρτιστικό κατήφορο της κυβέρνησης Ερντογάν που έρχεται να συμπληρώσει τον «βρώμικο πόλεμο» του Τουρκικού στρατού ενάντια στο κουρδικό κίνημα, τις συνεχείς διώξεις δημοσιογράφων, αριστερών και προοδευτικών εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Αυτές οι τρομοκρατικές και αυταρχικές διώξεις πραγματοποιούνται την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν ξεδιπλώνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη και τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική κλιμακώνοντας την άμεση στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία και υιοθετώντας αναθεωρητική ρητορική για τα σύνορα και τις διεθνείς συνθήκες.

Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη, αυταρχική και τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν τόσο η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και η ΕΕ στο σύνολο της ενω φλυαρούν για δημοκρατία και δικαιώματα ένοχα αδρανούν απέναντι στον “μεγαλοπρεπή” ολοκληρωτισμό και επεκτατισμό του Ερντογάν.

Χρειάζεται να υπάρξει άμεσα το πιο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης τόσο στο τουρκικό όσο και στον κουρδικό λαό. Στον κυνισμό και τον αυταρχισμό των κυβερνήσεων και τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών να αντιτάξουμε την κοινή πάλη των λαών για δημοκρατία, ελευθερία και ειρήνη.

Η Λαϊκή Ενότητα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στις συναγωνίστριες και του συναγωνιστές του HDP, του κόμματος που συσπειρώνει όχι απλώς τα δίκαια αιτήματα του κουρδικού λαού αλλά και την ελπίδα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη όλων των λαών της Τουρκίας και τους λέμε «Δεν είστε μόνες και μόνοι!».

Η ΛΑ.Ε. καλεί όλους/ες να συμμετάσχουν σήμερα Παρασκευή (4/11), 2μ.μ. - 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, στην διαμαρτυρία των Κούρδων.

Απευθύνουμε, επίσης, κάλεσμα για αγωνιστική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση, Κούρδων και Ελλήνων, Σάββατο (5/11), στο Σύνταγμα στις 2:30 μ.μ. και την πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στην Τουρκική πρεσβεία (Ρηγίλλης) ενάντια στις συλλήψεις της ηγεσίας του HDP.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ HDP ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΙ ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ HDP ΣΕΛΛΑΧΑΤΤΙΝ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΓΚΕΝ ΓΙΟΥΚΣΕΚΝΤΑΓ ΚΑΙ 9 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΌ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η φασιστική εξουσία του Ερντογάν συνέλαβε τους συμπρόεδρους του HDP Σελλαχαττίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ και πολλούς βουλευτές. Αυτή η επίθεση είναι ο τελευταίος κρίκος στην εκτέλεση της απόφασης που πάρθηκε στις 30 Οκτώβρη 2014 στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για την καταστολή του Απελευθερωτικού Αγώνα του κουρδικού λαού. Πρόκειται για μια νέα φάση του ολοκληρωτικού πολέμου που άρχισε στις 24 Ιούλη 2015. Αυτές οι συλλήψεις των στελεχών του HDP αποσκοπούν στην καταστολή της βούλησης του κουρδικού λαού. Επίσης, αυτές οι συλλήψεις, ταυτόχρονα, έχουν την έννοια της μη αναγνώρισης της ύπαρξης του κουρδικού λαού. Είναι καταφανής η απόφαση και η γενοκτόνα πολιτική των αποικιοκρατών να εξοντώσουν τους Κούρδους.

Αυτή η απόφαση των συλλήψεων πάρθηκε πριν από πολύ καιρό. Απλά περίμεναν τις συγκυρίες και τον χρόνο για να την εκτελέσουν. Στη συνάντηση του φασίστα σεφ Ταγίπ Ερντογάν με τον φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν και αυτές οι συλλήψεις. Κατά τη συνάντηση αυτή ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε την πλήρη υποστήριξη από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Πλέον το ΑΚΡ και το ΜΗΡ αποτελούν ένα ενιαίο κόμμα. Ούτως ή άλλως όλες οι πολιτικές που υποστηρίζονται από το ΜΗΡ, σήμερα εφαρμόζονται από το ΑΚΡ.

Αυτές οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά την 14η επέτειο της ανάληψης της εξουσίας του ΑΚΡ. Έτσι τέθηκε σε εφαρμογή η πραγματική ιδεολογία και πολιτική του ΑΚΡ. Με αυτόν τον τρόπο το ΑΚΡ απέδειξε ότι θέλει να εγκαθιδρύσει ένα νέο ηγεμονικό σύστημα εξολοθρεύοντας τους Κούρδους. Ο Ταγίπ Ερντογάν ως ο νέος αρχηγός ιδρυτής και το ΑΚΡ ως το νέο συνιδρυτικό κόμμα, εξολοθρεύοντας τους Κούρδους επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν τον ένα κυρίαρχο θεσμικό φασιστικό σύστημα. Αυτές οι επιθέσεις του ΑΚΡ ενάντια στους Κούρδους και τις δημοκρατικές δυνάμεις είναι επιθέσεις για να αρθούν τα εμπόδια για το σύστημα που θέλουν να εδραιώσουν. Από αυτή την άποψη, αυτές τις επιθέσεις θα τις εντείνουν και θα τις συνεχίσουν. Ο μόνος δρόμος για να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις είναι ο κοινός αγώνας του κουρδικού λαού και των δημοκρατικών δυνάμεων.

Αυτές οι επιθέσεις κατευθύνονται από ένα κέντρο. Αποτέλεσμα αυτού είναι το ότι όλος ο Τύπος, με ένα στόμα, τόνισε ότι η σύλληψη των βουλευτών και «η επιχείρηση κατά του HDP είναι ενάντια στην τρομοκρατία». Και οι τίτλοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά από αυτές τις συλλήψεις βγαίνουν από το ίδιο κέντρο, το οποίο κατευθύνει τον ειδικό πόλεμο ενάντια στο Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα. Από τώρα και στο εξής όλες οι δημοσιεύσεις και οι ανακοινώσεις θα αποσκοπούν στη νομιμοποίηση των συλλήψεων. Η συμμαχία του ΑΚΡ με το ΜΗΡ θα συνεχίσει ακόμη πιο έντονα την πολιτική καταστολής των επαναστατικών δυνάμεων. Τώρα πλέον τα λόγια τελείωσαν. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση όλος ο κουρδικός λαός και οι δημοκρατικές δυνάμεις θα πρέπει να ξεσηκωθούν παντού. Πλέον το να μην αντιστέκεσαι, το να παραδίνεσαι, σημαίνει ότι ανοίγεις το δρόμο στις γενοκτόνα αποικιοκρατία να εξολοθρεύσει ανεμπόδιστα τον κουρδικό λαό.

Η επίθεση της γενοκτόνας αποικιοκρατίας δεν αφορά μόνο το Βόρειο Κουρδιστάν, αλλά είναι επίθεση γενοκτονίας όλων των Κούρδων. Από αυτή την άποψη θα πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι οι Κούρδοι, όπου και αν βρίσκονται.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να σταθούν αλληλέγγυοι ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις και συλλήψεις. Κάθε πολιτική δύναμη που θα μείνει σιωπηλή απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις ενάντια στη βούληση του κουρδικού λαού στο βόρειο Κουρδιστάν, ιστορικά, θα είναι συνένοχη.

Η ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ














ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου