Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Μανώλης Γλέζος: Ο Φιντέλ δεν πέθανε...

Με ένα συγκινητικό μήνυμα το ιστορικό στέλεχος της ελληνικής Αριστεράς Μανώλης Γλέζος αποχαιρέτησε τον πατέρα της κουβανικής Επανάστασης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.
Ο...Μανώλης Γλέζος αναφέρει:

«Αγαπητέ Ραούλ Κάστρο

Viva Cuba, Vica Cuba, Viva Cuba

Il primo libero territorio dell America
Ο Φιντέλ, ο Τσε Γκεβάρα, εσύ και οι Κουβανέζοι μου έμαθαν, όταν είχα έλθει στην Κούβα πριν από μισό αιώνα, γιατί το είχατε κάνει πράξη με τους αγώνες και τις θυσίες σας.
Το όραμα για μια ελεύθερη Λατινική Αμερική και ελεύθερη ολόκληρη την ανθρωπότητα παραμένει όραμα, ζωντανεύει και θεριεύει, με τη βιολογική αποχώρηση του Φιντέλ, γιατί ο Φιντέλ ως όραμα, ως ιδέα δεν πέθανε, ζει και εμψυχώνει όλους τους σκλάβους, όλους τους αγωνιστές».

Οι Κουβανοί πλημμύρισαν την πλατεία της Επανάστασης...για το τελευταίο αντίο στον Φιντέλ Κάστρο...

Οι Κουβανοί θ' αρχίσουν να συγκεντρώνονται από σήμερα στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, για τη διάρκειας μιας εβδομάδας τελετή στη...
μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, ηγέτη της επανάστασης του 1959 και ηγέτη της Κούβας, για 50 χρόνια.

Ο Κάστρο πέθανε την Παρασκευή, σε ηλικία 90 ετών. Ο ίδιος, είχε παραιτηθεί από την εξουσία εξαιτίας προβλημάτων υγείας, μεταβιβάζοντας την προεδρική εξουσία στον αδερφό του, Ραούλ Κάστρο.

Ο Κάστρο αποτεφρώθηκε το Σάββατο και οι στάχτες του θα μεταφερθούν με πομπή στην πόλη Σαντιάγο ντε Κούβα, στα ανατολικά της Κούβας, απ' όπου και ξεκίνησε η επανάσταση.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους Κουβανούς στην Πλατεία της Επανάστασης για μία διήμερη τελετή μνήμης, που θ' αρχίσει στις 09:00 το πρωί τοπική ώρα..

Σημείο αναφοράς στην τελετή, θα είναι η τεφροδόχος με τη στάχτη του Φιντέλ Κάστρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου