Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΗΓΕΤΩΝ

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, Ο ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑ.Ε
Ιδιαίτερα μαζική και αγωνιστική ήταν η συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η πορείααλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Αθήνα.
Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι και σε αυτήν συμμετείχαν κυρίως Κούρδοι και κουρδικές οργανώσεις από Τουρκία (HDP κλπ), Συρία και Ιράκ, ενώ σημαντική ήταν η συμμετοχή Ελλήνων πολιτών και πολιτικών οργανώσεων.
Ιδιαίτερο και μαχητικό ήταν το μπλοκ της ΛΑ.Ε στη συγκέντρωση και πορεία, το οποίο ακολουθούσε ένα μεγάλο πανό με την υπογραφή της που έγραφε: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ».
Μετά τη συγκέντρωση και γύρω στις 4 μμ, ακολούθησε μαχητική και μεγάλη πορεία, η οποία πύκνωσε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Η πορεία πέρασε μπροστά από τη Βουλή και στη συνέχεια από τα γραφεία της ΕΕ επί της Βασ. Σοφίας, όπου έγινε καθιστική διαμαρτυρία, για να καταλήξει στη διασταύρωση Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας.
Ισχυρότατες και σιδερόφρακτες αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικές κλούβες, παραταγμένες επί της αρχής της Ρηγίλλης, εμπόδισαν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την πρεσβείατης Τουρκίας, η οποία έχει εξελιχθεί σε «άβατο».
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας ακούστηκαν τα παρακάτω συνθήματα:

- «Μέχρι την Τουρκία να ακουστεί καλά, κάτω τα χέρια απ' την Αριστερά»,

- «Θάνατος στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό»,

- «Λε-λε-λευτεριά, λευτεριά στο HDP»,

- «Έξω οι Κούρδοι απ' τα κελιά, κάτω τα χέρια απ' την Αριστερά»,

- «Φασίστα Ερντογάν, σου έρχεται χουνέρι, οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι»,

- «Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και όχι οι λαοί και οι αγωνιστές»,

- «Κυβέρνηση συνένοχη των ιμπεριαλιστών, τη νίκη θα φέρει η πάλη των λαών».

Τόσο στο Σύνταγμα όσο και στη Ρηγίλλης, όπου κατέληξε η πορεία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να φράζουν το δρόμο προς την τουρκική πρεσβεία σε ειρηνικούς διαδηλωτές, προασπίζοντας την «ισλαμίζουσα» χούντα της Τουρκίας, χαιρέτησαν τους διαδηλωτές εκπρόσωποι κουρδικών, αλλά και ελληνικών κομμάτων και οργανώσεων.

Εκ μέρους της ΛΑ.Ε τη συγκέντρωση χαιρέτησε στο Σύνταγμα ο Κώστας Ήσυχος, ενώ στη Ρηγίλλης ο μόνος εκπρόσωπος κόμματος που ήταν παρών και χαιρέτησε ήταν ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε.

Ο Παν. Λαφαζάνης στο σύντομο χαιρετισμό του καταδίκασε τη δικτατορία Ερντογάν και το καθεστώς του. Εξέφρασε την αλληλεγγύη, σύσσωμου μάλλον του ελληνικού λαού στον κουρδικό δημοκρατικό αγώνα και ζήτησε να σταματήσουν οι συλλήψεις και να απελευθερωθούν τώρα οι ηγέτες των Κούρδων και όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι της Τουρκίας.

Ο Παν. Λαφαζάνης κατάγγειλε επίσης την υποκρισία της ΕΕ και των ΗΠΑ που περιορίζονται σε λόγια «συμπάθειας» προς τους Κούρδους και «ανησυχίας» (;) απέναντι στις αντιδημοκρατικές μεθόδους του τουρκικού καθεστώτος αλλά στην πράξη δεν κάνουν τίποτα και δεν λαμβάνουν μέτρα για να εμποδίσουν την επικίνδυνη τρομοκρατία του.

Τέλος ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι ο αγώνας του κουρδικού λαού στην Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν είναι πρώτα απ' όλα αγώνας για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη όλων των λαών της Τουρκίας και όλων των λαών της περιοχής, της Ευρώπης και του πλανήτη.

Η νίκη των Κούρδων θα δώσει ελπίδα για μια δημοκρατική Μέση Ανατολή και θα είναι νίκη της Ανθρωπότητας.

Η πορεία διαλύθηκε το βράδυ και οι συγκεντρωμένοι έδωσαν υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Κ.Μ






























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου