Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ''ΧΤΥΠΗΜΑ'' ΤΟΥ ISIS;

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΦΕΙΡΗ
Από το Αύγουστο του 2015 η Ελλάδα είναι στις χώρες-στόχους του ISIS. Η χώρα μας, όπως και η Κύπρος, αναφέρονται στη σειρά των «χωρών-σταυροφόρων», που συμμετέχουν, μέσω ΝΑΤΟ, στην εκστρατεία κατά του «χαλιφάτου».
Η λίστα των «χωρών-σταυροφόρων» δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό τουISIS, το Dabiq, στις 9 Αυγούστου 2015. Το άρθρο υπενθυμίζει ότι ο πιστός μουσουλμάνος που θέλει να υπηρετήσει το Χαλιφάτο μπορεί να διεξάγει «ιερό πόλεμο» σε κάθε «χώρα-σταυροφόρο» . «Δεν πρέπει να διστάσει να χτυπήσει
σταυροφόρους-πολίτες,οπουδήποτε μπορεί».
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στους Κούρδους. «Τι εμποδίζει (τον μαχητή) από το να στοχοποιήσει τους συμμάχους του ΡΚΚ και των Peshmerga … συμπεριλαμβανόμενης και της συνομοσπονδίας των Κουρδικών Συλλόγων;».

Το ΡΚΚ στοχοποιείται και στο on-line περιοδικό του ISIS που κυκλοφορεί στη τουρκική γλώσσα και χρησιμοποιεί σαν τίτλο την οθωμανική ονομασία της Κωνσταντινούπολης (Konstantiniyye).
Να υπογραμμίσουμε επίσης ότι για το ISIS βασικός στόχος είναι και οι Σιίτες μουσουλμάνοι, καθώς θεωρούν ότι το Σιιτικό Ισλάμ δημιουργήθηκε από τους Εβραίους για να διχάσουν το μουσουλμανικό κόσμο. Μέχρι τώρα έχει δολοφονήσει δεκάδες χιλιάδες Σιίτες, πολλαπλάσιους των «δυτικών σταυροφόρων».
Θα ήταν περιττό να υπενθυμίσουμε εδώ το ρόλο των ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας στη δημιουργία και χρηματοδότηση του ISIS και στην αξιοποίησή του στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στην ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας.

Θα ήταν επίσης περιττό να υπενθυμίσουμε τις πρόσφατες πωλήσεις γαλλικού πολεμικού υλικού στηΣαουδική Αραβία, τη χώρα που εξοπλίζει το ISIS.

Η χώρα μας δεν συμμετέχει στον κεντρικό, στρατηγικό σχεδιασμό της εμπλοκής στη Μέση Ανατολή. Αυτό, σε συνδυασμό με τους παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και αραβικό κόσμο, λειτουργεί αποτρεπτικά στο να χαρακτηριστεί η χώρα μας ως στόχος «υψηλής προτεραιότητας» για τον ISIS.

Η εμπλοκή της χώρας μας στο πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται. Η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, η μετατροπή του Αιγαίου σε ΝΑΤΟική λίμνη φέρνουν το πόλεμο ακόμη πιο κοντά.
Μια στρατηγική ειρήνης και ασφάλειας στη περιοχή, σε συνδυασμό με άμεση απεμπλοκή της χώρας από οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση είναι άμεσα αναγκαία. Ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις και στη γειτονική Τουρκία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου