Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Η δραματική αύξηση της φορολογίας θα αφανίσει τη μικρομεσαία αγροτιά

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε. ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Οι συνέπειες της αυστηροποίησης του ορισμού του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη είναι δραματικές για 350.000 αγρότες, οι οποίοι θα υποστούν του χρόνου τρομακτική αύξηση του φόρου από 13% σε 22% (αύξηση 69%)!!!
Η δραματική αύξηση της φορολογίας για τους 350.000 αγρότες σε σύνολο 530.000 αγροτών αποκαλύφθηκε με την εγκύκλιο που εξέδωσε προ ημερών ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων σε εφαρμογή του νόμου 4389/2016 (άρθρο 65). Με τον νόμο αυτό η κυβέρνηση αυστηροποίησε τον ορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με συνέπεια όποιος πλέον έχει εισοδήματα από αγροτική δραστηριότητα σε ποσοστό από 35% έως 49% και δεν τηρεί λογιστικά βιβλία δεν θεωρείται πλέον αγρότης.
Η ΛΑΕ στις 21 Φεβρουαρίου 2016 είχε τονίσει με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ότι «πίσω από την αυστηροποίηση του όρου του κατ’ επάγγελμα αγρότη κρύβεται ο αφανισμός της μικρομεσαίας αγροτιάς». Τονίζαμε επίσης ότι: «... αν γίνει αυτό τα 2/3 του αγροτικού κόσμου θα μείνουν εκτός του χαρακτηρισμού «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότες με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους αγρότες με τις μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις αλλά και για την ίδια τη χώρα και την περιφέρεια...».

Δυστυχώς η ΛΑΕ δικαιώθηκε πάρα πολύ γρήγορα.

Οι 350.000 μικρομεσαίοι αγρότες οι οποίοι χάνουν τον χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και θα υποστούν του χρόνου δραματική αύξηση στη φορολογία πρέπει να ξεσηκωθούν μαζί με όλους τους αγρότες και όλο τον ελληνικό λαό για να ανατρέψουν τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό μπλοκ και να ενισχύσουν τη Λαϊκή Ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου