Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Γαλλία: Τρομοκρατία, τρομολαγνία, φόβος, βία, αίμα, εφιάλτες, τρόμος και πάμε πάλι ξανά!

Maria Denaxa
Γαλλική επικαιρότητα 14/06/2016 => Τρομοκρατία, τρομολαγνία, φόβος, βία, αίμα, εφιάλτες, τρόμος και πάμε πάλι ξανά!
Κάτω από το αιματοβαμμένο "χαλάκι" της τρομοκρατίας, που τραβάει την προσοχή της ανυποψίαστης κοινής γνώμης, έχουν κρυφτεί επιμελώς οι σημερινές κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης όπου συμμετέχουν μαζικά χιλιάδες Γάλλοι, οι οποίοι δείχνουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ να μην αφήσουν να περάσει ο αντεργατικός νόμος.
Από το πρωί διαδηλώνουν πάλι στην Μασσαλία, στη Ρεν, στην Τουλούζη, στη...μακρινή Reunion, στη Λυών, στη Χάβρη όπου εργαζόμενοι ζωγράφισαν σε κοντέινερ μια υψωμένη γροθιά.
Δεκάδες πούλμαν με εργαζόμενους από ολόκληρη τη χώρα, κατευθύνονται στο Παρίσι αυτή την ώρα, για να πάρουν μέρος στην διαδήλωση – επίδειξη δύναμης – των συνδικάτων. Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στη γαλλική πρωτεύουσα.
Ο Πύργος του Άιφελ όπως και τα ανάκτορα των Βερσαλλιών, δεν λειτουργούν. Οι εργαζόμενοι απεργούν. Την ίδια ώρα με προβλήματα διεξάγονται οι συγκοινωνίες μιας και πολλά δρομολόγια των τρένων δεν πραγματοποιούνται, όπως και πτήσεις της Αir France. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν από σήμερα και 7 συνομοσπονδίες ταξί και πάει λέγοντας, ... αλλά στα γαλλικά ΜΜΕ =>Τρομοκρατία, τρομολαγνία, φόβος, βία, αίμα, εφιάλτες, τρόμος και πάμε πάλι ξανά!
Υ.Γ. Οσο κι αν δεν είσαι υποστηρικτής θεωριών συνωμοσίας, την σκέψη «για δες ημέρα που διάλεξε ο «τζιχαντιστής» για να χτυπήσει» , όσο να’ναι την κάνεις...
Τις προηγούμενες ημέρες πάντως, είχαν αναλάβει να κάνουν "αόρατες" τις κινητοποιήσεις οι χουλιγκανς…
Τελικά μόνο εναντίον των διαδηλωτών τα μέτρα ασφαλείας είναι αποτελεσματικά!










http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου