Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Πανεθνική κινητοποίηση στη Γαλλία


Πανεθνική κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στη Γαλλία, ημέρα έναρξης της εξέτασης του εργασιακού νομοσχεδίου από τη Γερουσία, το οποίο έχει προκαλέσει...
κύμα διαμαρτυριών. Διαδήλωση προγραμματίζεται στο Παρίσι
Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές από όλη τη χώρα, πολιτικές προσωπικότητες της Αριστεράς, εκπρόσωποι από ευρωπαϊκές και διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο γαλλικό κίνημα.Σημειώνεται ότι στη Γερουσία την πλειοψηφία έχει η Δεξιά. Ο νόμος πρόκειται να επιστρέψει στην Εθνοσυνέλευση για την τελική ανάγνωση, τον Ιούλιο, όπου θα διαμορφωθεί η οριστική μορφή του.

Η υπουργός Εργασίας θα έχει συνάντηση την Παρασκευή με τον ηγέτη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων (CGT), τον Φιλίπ Μαρτινέζ.

Απεργία σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις, σήμερα Τρίτη, συμμετέχουν εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, εργαζόμενοι στην Air France, καθώς και στη συλλογή απορριμμάτων και σε κέντρα συλλογής και επεξεργασίας των αποβλήτων και σε διυλιστήρια.

Διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 23 Ιουνίου, την ημέρα που θα ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο στη Γερουσία.

Τέλος, κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 28 Ιουνίου, την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα «δημοψηφίσματος» το οποίο οργάνωσαν τα συνδικάτα, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου