Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΟΡΛΑΝΤΟ

ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ G4S, ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ, Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
Καταλυτικό ρόλο στην πολιτική διαπάλη που διεξάγεται στις ΗΠΑ, αλλά και σε ευρύτερη, διεθνή κλίμακα, τείνει να διαδραματίσει η σφαγή στο κλαμπ του Ορλάντο, στη Φλόριντα, που άφησε πίσω του 50 νεκρούς και 53 τραυματίες.
Προτού καν στεγνώσει το αίμα των νεκρών, ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να εμφανισθεί ως “δικαιωμένος” για τη ρατσιστική του θέση περί απαγόρευσης εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο 29χρονος δράστης, Όμαρ Ματίν, ήταν γιος μεταναστών από το Αφγανιστάν. Οι Δημοκρατικοί δικαίως εστίασαν στο θέμα της οπλοκατοχής, που ευθύνεται για πάμπολλα περιστατικά φονικής βίας κάθε χρόνο, όπως και στο σεξισμό και τις προκαταλήψεις σε βάρος των ομοφυλοφίλων- ο δράστης έδερνε την πρώην συζυγό του και έτρεφε μίσος εναντίον των ομοφυλοφίλων, ενώ άδειασε τα όπλα του σε ένα νυχτερινό κέντρο που αποτελούσε γνωστό στέκι της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Εκείνο που δεν έχει αναδειχθεί, όπως θα έπρεπε, από τον διεθνή Τύπο είναι ότι ο δράστης (Αμερικανός πολίτης, γεννημένος στη Νέα Υόρκη) ήταν ένοπλος φρουρός της μεγαλύτερης εταιρείας σεκιούριτιστον κόσμο, η οποία έχει πολύ στενές σχέσεις με το Πεντάγωνο και γενικά το “βαθύ κράτος” της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης. Πρόκειται για την εταιρεία G4S, η οποία απασχολεί 620.000 υπαλλήλους σε 110 χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπου έχει αναλάβει σειρά συμβάσεων του δημοσίου.

Η εν λόγω εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 ως Wackenhut Corporation από τέσσερις πρώην πράκτορες τουFBI για να συγχωνευθεί με δανέζικο όμιλο και να αλλάξει όνομα το 2004. Αποτέλεσε τον πρωταγωνιστή σκανδάλων στη Βρετανία δύο φορές, την πρώτη όταν απέτυχε να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της στην Ολυμπιάδα του 2012, στο Λονδίνο και τη δεύτερη τον περασμένο μήνα, όταν πέντε φρουροί της συνελήφθησαν (και συνεχίζουν να ανακρίνονται μέχρι σήμερα από τις αρχές) με την κατηγορία ότι βασάνιζαν ανήλικους σε σωφρονιστικά καταστήματα. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και έδειχνε μπράβους της G4S να σφίγγουν το λαιμό 14χρονου, ο οποίος φωνάζει με πνιγμένη φωνή “αφήστε με, δεν μπορώ να αναπνεύσω”.

Η G4S αποτελεί έναν από τους καλύτερους πελάτες του Πενταγώνου και των κρατικών μηχανισμών ασφαλείας, από τους οποίους άλλωστε γεννήθηκε, χωρίς ποτέ να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Έχει την ευθύνη για την ασφάλεια περίπου 100 αμερικανικών, στρατιωτικών βάσεων σε διάφορα σημεία του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου- τραγική ειρωνεία- του Αφγανιστάν. Παράλληλα, επωφελείται σειράς άκρως επικερδών συμβάσεων με το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security). Σε μια από αυτές, έχει αναλάβει την ευθύνη του βίαιου επαναπατρισμού οικονομικών μεταναστών από το Μεξικό, υλοποιώντας μια άλλη φαεινή ιδέα του... Ντόναλντ Τραμπ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου