Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ μια νέα προσπάθεια στον χώρο της επαναστατικής θεωρίας

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου μια νέα προσπάθεια στον χώρο της επαναστατικής θεωρίας κάνει την εμφάνισή της. Η νέα περιοδική θεωρητική και πολιτική επιθεώρηση θα ονομάζεται "ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ για την κομμουνιστική απελευθέρωση" και φιλοδοξεί να έχει τη δική της συμβολή στις μεγάλες ιδεολογικές, πολιτικές, και πολιτισμικές προκλήσεις των καιρών μας.
Η θεματολογία του περιοδικού, θα εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα ενοτήτων, με θεωρητικό και μεθοδολογικό εργαλείο το μαρξισμό, σε κατεύθυνση εμβάθυνσης του επαναστατικού του χαρακτήρα, απαλλαγής του από κάθε είδους σκουριά του παρελθόντος, αλλά και δημιουργικής ανάπτυξής του και διαλόγου με τις ποικίλες μαρξιστικές σχολές στο φόντο της σύγχρονης πραγματικότητας.
Το αφιέρωμα του πρώτου τεύχους «Επικαιρότητα του μαρξισμού και Κομμουνιστική προοπτική στον 21ο αιώνα», επιχειρεί να ανοίξει τη συζήτηση γύρω από το επίκαιρο αυτό ζήτημα.
Τα ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ διευθύνονται από συντακτική ομάδα πρωτοβουλίας, στην οποία συμμετέχουν αγωνιστές της κομμουνιστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς, οργανωμένοι ή/και ανένταχτοι.
Θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή από τις εκδόσεις ΚΨΜ και στην συνέχεια και σε ηλεκτρονική.

Η πρώτη εκδήλωση παρουσίασης του περιοδικού θα γίνει στην Αθήνα στο Polis Art Cafe στις 14/06 και θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου