Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία επεκτείνονται και στα τρένα. Ντόμινο κινητοποίησεων: επόμενη στάση το Βέλγιο

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις στους εργαζομένους στους γαλλικούς σιδηροδρόμους προχωρά το συνδικάτο CGT. Παράλληλα, η απεργία διαρκείας αναμένεται να επεκταθεί αργότερα και στις αστικές συγκοινωνίες και τα αεροδρόμια.
Μπαράζ κινητοποιήσεων αναμένονται στο Βέλγιο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας. Οι σιδηρόδρομοι πραγματοποιούν εδώ και μία εβδομάδα απεργία διαρκείας, οι δεσμοφύλακες απεργούν 35 μέρες, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες προχώρησαν σε γενική απεργία.H απεργία που κήρυξε το συνδικάτο στους σιδηροδρόμους ξεκινά το απόγευμα της Τρίτης. Η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Αλαίν Βινταλίς, θεωρεί πως η απεργία «δεν θα έχει τόσο σοβαρό αντίκτυπο όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς». Η κυβέρνηση περιμένει, σύμφωνα με τον ίδιο, πως θα διασφαλιστεί η κίνηση του 60% των δρομολογίων τρένων υψηλής ταχύτητας και περίπου το μισό των υπόλοιπων.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πιλότοι της Air France αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με μισθολογικά αιτήματα.


Με μαζικές γενικές συνελεύσεις οι σιδηροδρομικοί του Βελγίου συνεχίζουν την απεργία που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα ενάντια στη διάλυση του δικτύου και τη μεθόδευση της ιδιωτικοποίησής του αλλα και τη μείωση των ημερών ανάπαυσής τους.
Παράλληλα, σε απεργία εξακολουθούν να βρίσκονται οι δεσμοφύλακες για 35η μέρα, ενώ η κυβέρνηση έχει στείλει το στρατό να φυλάει τις φυλακές, αφού η αστυνομία αρνήθηκε.

Επίσης, σήμερα, Τρίτη οι δημόσιες υπηρεσίες προχωρούν σε γενική απεργία.
Τέλος, το Βέλγιο αναμένεται να προχωρήσει σε γενική απεργία στις 24 Ιούνη με κύριο αίτημα την απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης ως προς τη μεταρρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας και τη θέσπιση μεγαλύτερης ευελιξίας στα ωράρια απασχόλησης.




ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου