Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Γιαν Φαμπρ και ο πολιτισμός της μαντινάδας

Στο κράτος(;) προτεκτοράτο! Που λέγεται Ελλάς έφεραν έναν υποφράγκο, δηλαδή Βέλγο, γνωστό για τις εκκεντρικές του και ανούσιες καλλιτεχνικές του επιδώσεις όπως χρόνια πριν αποφυλάκισαν τους σαινσιμονιστές της Γαλλίας και τους φέραν στην Ελλάδα για να διαρθρώσουν την ελληνική χωροφυλακή στα χρόνια του Κωλέτη.
Οι Έλληνες δημιουργοί δεν μπήκαν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών ή Διεθνές όπως το ονόμασε ο πολύς Φαμπρ και αγανακτισμένοι επιτέθηκαν στην εξουσία του Υπουργείου Πολιτισμού που τόσα χρόνια ακούραστα γλείφουν.

Εδώ θα πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό, ας ξεκινήσουμε από τον Φαμπρ, έναν μηδαμινούς μάλλον αξίας υποτιθέμενο εκκεντρικό καλλιτέχνη και αμφιβόλου διοικητικής δυνατότητας άτομο, το οποίο θεώρησε ότι είναι ευκαιρία η μπατιρημένη ψωροκώσταινα να πληρώσει για 4 χρόνια τοις βελγικές θεατρικές παραγωγές! (θέατρο και Βέλγιο, εδώ πέφτει πολύ γέλιο). Άρα λοιπόν είχε δίκιο ο κάθε πικραμένος να έχει τα νεύρα του και να σκυλοβρίζει τον Υπουργό και τον Φαμπρ και όλους τους παρατρεχάμενους.
Ασφαλώς μπαίνει το ερώτημα, γιατί όλοι αυτοί δεν αντέδρασαν πριν, όταν τον επέλεξαν από τον Διεθνή Διαγωνισμό! (Ας το αφήσουμε για την ώρα)
Οι καλλιτέχνες δημιουργοί λοιπόν του ρωμαίικου, θεωρούν ότι όποιος κι αν είναι πάνω, αφού αυτοί ως συνεπείς σαλίγκαροι συνεχίζουν το έργο τους πρέπει να χρηματοδοτούνται και να προβάλλονται. Οι κύριοι αυτοί που μιλούν για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτε παραπάνω από αυτά που ειρωνεύεται ο Χάρυ Κλιν, δηλαδή δήθεν ή και ο Σάκης στην Επίδαυρο προκειμένου να ικανοποιηθεί το ντόπιο ξενόδουλο κατεστημένο. Βέβαια αν χρειάζεται ο καλλιτέχνης και διανοούμενος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο κι άλλα φράγκα, δεν είναι δύσκολο να απαγγείλει και μια μαντινάδα για την Πρωθυπουργάρα για να εισπράξει και χρήμα και δημόσια θέση.
Όλοι αυτοί λοιπόν οι δήθεν καλλιτέχνες που δεν είδαν και δεν άκουσαν για μνημόνια,  για προβλήματα ανεργίας, για απολύσεις, βγήκαν στα κάγκελα και φωνάζουν ότι αδικούνται στο όνομα του ελληνικού λαού, διότι, όταν ζητάς αγαπητέ τα χρήματα του Φεστιβάλ Αθηνών είναι χρήματα του ελληνικού λαού, τον οποίο κάνεις ότι δεν γνωρίζεις ή ότι τον νοιάζεσαι, ανάλογα με τα συμφέροντά σου.
Πέρα όμως από την συνομοταξία των άχρηστων σαλίγκαρων στην χώρα υπάρχουν σημαντικές καλλιτεχνικές δυνάμεις οι οποίες σχεδόν ποτέ ή καθόλου δεν χρηματοδοτήθηκαν ή δεν προβλήθηκαν και παράγουν όχι μόνο εξαιρετικό καλλιτεχνικό έργο, αλλά έχουν και πολύ σύγχρονες και προοδευτικές αντιλήψεις. Αυτοί οι πραγματικοί δημιουργοί βέβαια δεν διεκδικούν τίποτε, ούτε πρόκειται να γυρίσει το προτεκτοράτο όπως είναι φυσικό να τους κοιτάξει.
Η κατάσταση λοιπόν είναι απλή όλα έχουν μοιραστεί στους δανειστές, οι Γάλλοι έχουν το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και οι  Γερμανοί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, οι επίτροποι κανονίζουν τις ροές των χρημάτων σε κάθε Υπουργείο και όλα ελέγχονται απόλυτα από την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησης των εκβιαστών συνείδησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Από εδώ και πέρα όλα είναι θέμα συνείδησης και χειραφέτησης του ελληνικού Λαού.


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου