Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Θοδωρής Δρίτσας : Δηλώσεις φαρσοκωμωδίας για τη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών απο το ξεπούλημα του ΟΛΠ

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)
11/4/2016
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο σύνολό της και χωρίς καμιά εξαίρεση των Υπουργών και των άλλων στελεχών που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα φέρουν ακέραιες τις ευθύνες για το πρωτοφανές πλιάτσικο που υλοποιείται στα πλαίσια της συμφωνίας με τους τοκογλύφους δανειστές και του τρίτου μνημονίου με τα βάρβαρα και εγκληματικά μέτρα σε βάρος του λαού και των εργαζομένων με νέες περικοπές συντάξεων, δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των εναπομεινάντων μεγάλων δημόσιων παραγωγικών επιχειρήσεων της χώρας μας.
Στο πλαίσιο των παραπάνω εξελίξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε άναυδοι την προσπάθεια του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα να αποποιηθεί των ευθυνών του από το ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας (η σημασία του οποίου είναι εθνική ενώ ο ρόλος του συνδέεται με την αμυντική θωράκιση της χώρας και ταυτόχρονα είχε και έχει τεράστια κοινωνική και οικονομική σημασία για την χώρα) και συστηματικά να προβαίνει σε δηλώσεις ενοχοποιώντας το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ αποσιωπώντας όμως έντεχνα και συστηματικά τα παρακάτω γεγονότα:

· Το ΤΑΙΠΕΔ, που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ η κατάργησή του, το διατήρησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

· Την Διοίκηση Πιτσιόρλα επίσης την διόρισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

· Την παράδοση, την εκποίηση και το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην κινέζικη COSCOτην αποφάσισε επίσης η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την εξήγγειλε πέρσι από το Πεκίνο στο πλαίσιο της επίσκεψης ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

· Το τίμημα για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών επίσης το συναποφάσισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ

· Την άθλια πανηγυρική εκδήλωση στο Ζάππειο για την τυπική παράδοση και πώληση του ΟΛΠ στους Κινέζους την οργάνωσε ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

· Η κυβέρνηση στήριξε ποικιλοτρόπως όλο αυτό το διάστημα σε δικαστικό επίπεδο την πολιτική του ξεπουλήματος του ΟΛΠ.

· Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ ποδοπατώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αγνοώντας προκλητικά την εκφρασμένη σχεδόν ομόφωνη βούληση των Συλλογικών, Κοινωνικών, Συνδικαλιστικών και Αυτοδιοικητικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά αλλά και του λαού δρομολογεί το ξεπούλημα του ΟΛΠ και δημιουργεί τις προϋποθέσεις το εργασιακό μοντέλο τηςCOSCO, που αποτελεί επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, να επεκταθεί σε όλη την έκταση του λιμανιού.

Από αυτήν την απαράδεκτη και μεθοδευμένη επιλογή δεν απαλλάσσεται κανένα κυβερνητικό στέλεχος από την ευθύνη και ιδιαίτερα εκείνοι που πρωτοστατούσαν κατά της ιδιωτικοποίησης όλα τα προηγούμενα χρόνια..

Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα που ενοχοποιούν το κακό ΤΑΙΠΕΔ και απαλλάσσουν των ευθυνών τον ίδιο και την κυβέρνηση συνιστούν έσχατη μορφή αποπροσανατολισμού αφού από τα παραπάνω προαναφερόμενα το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ ήταν και είναι επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και είναι το όργανο που εκτελεί και υλοποιεί τις κοινές αποφάσεις κυβέρνησης - δανειστών.

Η γενικότερη ταύτιση και απόλυτη συμπόρευση του κ. Δρίτσα με την αντιλαϊκή νεομνημονιακή κυβερνητική πολιτική δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες, εικασίες και πολύ περισσότερο για την δημιουργία εντυπώσεων.

Εξάλλου η διορθωτική δήλωση που έγινε αμέσως μετά την συνέντευξή του στο MEGAήταν άκρως αποκαλυπτική αφού ξεκαθάρισε ότι: «οι ερμηνείες που θέλουν να με εμφανίσουν ότι κινούμαι σε διαφορετική κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό είναι κατασκευές εμφανούς σκοπιμότητας και εφήμερης αντοχής».

Η κυβέρνηση Τσίπρα και όλο το επιτελείο που την στηρίζει διασύρει και ευτελίζει την χώρα, ισοπεδώνει τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων, ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο, συμπορεύεται με τους συμμάχους της στην Ε.Ε στο πογκρόμ απελάσεων των προσφύγων, οδηγεί μεγάλα τμήματα της κοινωνίας στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αυτήν την πολιτική οφείλει το εργατικό κίνημα να την αντιπαλέψει και να δημιουργήσει τους όρους για την ανατροπή της.

Αντώνης Νταλακογεώργος

Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ

Μέλος Δ.Σ. Ε.Κ.Π

Μέλος Ε.Ε. ΠΝΟ

Υ.Γ: Σε μια ακόμη συνέντευξή του ο κ. Δρίτσας στις 11/4/2016 δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο διαφοροποίησης αλλά δηλώνει απόλυτα την ταύτισή του με τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση σχετικά με το ξεπούλημα του ΟΛΠ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φυσικά και είμαστε στην ίδια γραμμή με τον Πρωθυπουργό σχετικά με τον ΟΛΠ και δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά».

Η δήλωση αυτή δείχνει πόσο γαντζωμένος είναι στην Υπουργική καρέκλα και πόση αξία έχουν οι ψευτοδιαφοροποιήσεις του..

Τα συμπεράσματα ανήκουν στον λαό, την κοινωνία, τους εργαζόμενους και βεβαίως στους Πειραιώτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου