Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ψήφισμα Αριστερής Ενότητας Κορίνθου για την Στήριξη της Πρωτοβουλίας Αλληλέγγυων στους Πρόσφυγες του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής (ΣΕΚΠ) προχώρησε σε ανοιχτό κάλεσμα για Αλληλεγγύη απέναντι στους Πρόσφυγες, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στο Λιμάνι του Πειραιά. Η άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΣΕΚΠ εκ μέρους των φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής ενέπλεξε ουσιαστικά την φοιτητική κοινότητα στον αγώνα στήριξης, με αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες ώρες, να δημιουργηθεί η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων στους Πρόσφυγες, του ΣΕΚΠ. Το εγχείρημα αυτό αποτελεί καρπό της ακαδημαϊκής μας κοινότητας και η προσπάθειά του θα πρέπει να στηριχθεί με όλες μας τις δυνάμεις, μέσω της υλικής στήριξης της Πρωτοβουλίας, σε ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι Πρόσφυγες, μέσω της παραχώρησης αίθουσας για την συλλογή των υλικών και κυρίως μέσω της ενεργής συμμετοχής του Φοιτητικού μας Συλλόγου στην Πρωτοβουλία.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να εφαρμόσουν στην πράξη την Κοινωνική Πολιτική, χωρίς μεσάζοντες.

Η συμμετοχή μας στην Πρωτοβουλία θα καταφέρει να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά της και θα δώσει ουσιαστικό νόημα στην επιστήμη μας, που, μέσω αυτού του εγχειρήματος, εμείς οι ίδιοι καταφέρνουμε να την εξελίξουμε και να την προωθήσουμε, παίρνοντας στα χέρια μας αυτό το εγχείρημα.
Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι φοιτητές του Τμήματος, μέσω email για την δράση της Πρωτοβουλίας, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το Πανελλαδικό κλίμα Αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, καλούμε τον Σύλλογο των Καθηγητών να στηρίξει το εγχείρημα, με τα μέσα που διαθέτει.

Το φοιτητικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει με άδεια χέρια μπροστά στην τραγωδία των Λαών που έχουν ανάγκη από την στήριξή μας. Η έμπρακτη Αλληλεγγύη μας αποτελεί ένα ηχηρό αντιπολεμικό και αντιρατσιστικό μήνυμα, που πρέπει να βοηθήσουμε να ακουστεί παντού. Η Πρωτοβουλία έχει ως σημείο αναφοράς της τον ΣΕΚΠ και τις ακαδημαϊκές κοινότητες των τμημάτων ΚΕΠ και Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου και θα προσπαθήσει να εμπλέξει και τις τοπικές κοινωνίες. Είμαστε όλοι απαραίτητοι σε αυτόν τον αγώνα! Κανένας άνθρωπος μόνος του, μέσα στην τραγωδία του σύγχρονου ιμπεριαλισμού!

ΑρΕν ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου