Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΒΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: H ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ
Βομβαρδίζει ανηλεώς η Τουρκία τους Κούρδους της Συρίας στην επαρχία του Χαλέπι, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί ως τρομοκράτες.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η τουρκική επίθεση ενάντια στους Κούρδους,είναι μόνο πρόβα μιας συνολικότερης επίθεσης Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας,  με την συνδρομή του ΝΑΤΟ, ενάντια στη Συρία, στην οποία κερδίζει έδαφος ο Άσαντ και μαζί του η Ρωσία.
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν είναι καθόλου άσχετη με αυτούς τους σχεδιασμούς γενικότερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή με την Ελλάδα δορυφόρο τυχοδιωκτισμών, για τις οποίες θα έχει βαρύτατες εθνικές συνέπειες.
Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε τομείς που ελέγχονται από τις κουρδικές δυνάμεις στην επαρχία του Χαλεπιού, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε τομείς που ανακατέλαβαν πρόσφατα από τους αντάρτες οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην επαρχία του Χαλεπιού, κυρίως στον τομέα Μίνιγκ.

Κυβερνητική πηγή σημείωσε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην περιοχή Αζάζ.

Νωρίτερα, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου απείλησε το PYD με ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία.

Η Άγκυρα θεωρεί το PYD τρομοκρατική οργάνωση.

«Μπορούμε αν χρειαστεί να λάβουμε στη Συρία τα ίδια μέτρα όπως στο Ιράκ και στο Καντίλ» δήλωσε ο Νταβούτογλου σε ομιλία που εκφώνησε στην Ερζιντζάν της ανατολικής Τουρκίας, αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Τουρκία το 2015 εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βουνό αυτό στο βόρειο τμήμα του Ιράκ που είναι το προπύργιό του.

«Περιμένουμε από τους φίλους και τους συμμάχους μας να μας υποστηρίξουν» πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου