Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΘΡΑΚΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ 39 ΜΠΛΟΚΩΝ

Άνθρακες το αποτέλεσμα της πολυδιαφημισμένης και πολύωρης συνάντησης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των 39 μπλόκων, οι οποίοι προσέτρεξαν σήμερα στο Μαξίμου. Ο κ. Αλ. Τσίπρας αφού συνέστησε στους αγρότες ότι «δεν μπορούν να μην λαμβάνουν υπόψη τους τη συνολική κατάσταση της χώρας» δηλαδή το 3ο καταστροφικό μνημόνιο, το μόνο συγκεκριμένο, πέρα από τις κούφιες γενικολογίες, που τους είπε, είναι το τρικ με τη ψευδεπίγραφη μείωση της εισφοράς στο 16% και η επιμήκυνση για τον τριπλασιασμό των εισφορών σε 5 αντί για 3 χρόνια. Ταυτόχρονα η αυστηροποίηση της έννοιας του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη θα έχει ως συνέπεια τον «εξοστρακισμό» όλων των μικρών αγροτών από την αγροτική δραστηριότητα.

Όμως, οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι τόσο καιρό στο δρόμο γιατί το τρίτο μνημόνιο, που έχουν ψηφίσει οι 222 βουλευτές όλου του μνημονιακού «τόξου» (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ) και με το οποίο συμφωνεί και η Ένωση Κεντρώων, τους αφανίζει κυριολεκτικά αφού:
Πολλαπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές.
Αυξάνει υπέρογκα τη φορολογία.
Σχεδόν τετραπλασιάζει την προκαταβολή φόρου από 27% που ίσχυε σε 100%.
Αυξάνει τρομακτικά το κόστος παραγωγής (αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% για όλα τα γεωργικά μέσα και εφόδια, τρομακτική αύξηση του ΕΦΚ από 66 ευρώ/χιλιόλιτρο σε 300 ευρώ/χιλιόλιτρο κ.α.)
Αφανίζει την κτηνοτροφία με την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος.
Καταστρέφει την αμπελουργία με την επιβολή φόρου στο κρασί και στο τσίπουρο.

Συνεπώς, η επίλυση των προβλημάτων των αγροτών δεν μπορεί να γίνει μέσα στα μνημονιακά πλαίσια. Οι μικρομεσαίοι αγρότες που αγωνίζονται σκληρά τόσο καιρό δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα του προσχηματικού «διαλόγου διαρκείας», που τους προσέφερε ο κ. Τσίπρας αντίθετα πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους και να τον συνδέσουν ακόμα περισσότερο με τον συνολικό αγώνα για την ακύρωση των μνημονίων.



Η κλιμάκωση του αγώνα τους, η ενότητα τους, η συμπαράταξή τους με όλο τον αγωνιζόμενο Ελληνικό λαό και ο σαφής αντινεοφιλελεύθερος και αντιμνημονιακός προσανατολισμός του αγώνα τους, αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την τελική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου