Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ανατροπή του ασφαλιστικού και της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ. ΣΧΕΔΙΟ Β

Σάββατο, 16/1, ΟΜΟΝΟΙΑ , ώρα 12:00 , συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης
Το προσχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό είναι εφαρμογή του 3ου μνημονίου και του προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση Σύριζα –ΑΝΕΛ, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις, έχει δεσμευτεί να αφαιρέσει από την κοινωνική ασφάλιση 1,8 δις το 2016. Γι’ αυτό μειώνει τις κύριες συντάξεις, βάζει βαθειά το μαχαίρι στις επικουρικές με βάση τα δημογραφικά στοιχεία θνησιμότητας των συνταξιούχων(!) και τη ρήτρα βιωσιμότητας (μετονομασία της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που θα καταργούσε), μειώνει ακόμη τα εφάπαξ και το κυριότερο προσπαθεί να διασπάσει τους συνταξιούχους, με το διαχωρισμό τους σε νέους και παλιούς, μέσω της προσωπικής διαφοράς.

Το νέο ασφαλιστικό επίσης απασφαλίζει εντελώς τους ελεύθερους επαγγελματίες με το να αυξάνει υπέρογκα τις εισφορές τους, εξαϋλώνει τα χαμηλά εισοδήματα και δίνει το τελειωτικό κτύπημα στους νέους επαγγελματίες , επιστήμονες και αγρότες. Για τους τελευταίους η υπέρογκη αύξηση των εισφορών τους σε συνδυασμό με την κατάργηση του ΟΓΑ, θα οδηγήσουν στην ερημοποίηση της υπαίθρου και τους νυν ασφαλισμένους εκτός ασφάλισης, με βαρύτατες συνέπειες για την αγροτική παραγωγή.
Το νέο ασφαλιστικό και η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας και η ίδια η κυβέρνηση Σύριζα –ΑΝΕΛ, πρέπει να ανατραπούν. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι 1.5 εκατ. άνεργοι δεν έχουν να ελπίζουν τίποτα, αν η χώρα δεν απαλλαγεί από τα μνημόνια και από τη θηλιά που της έχουν βάλει η ευρωζώνη και οι δανειστές της και δεν ακολουθηθεί μια άλλη πολιτική ανάπτυξης που να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.
Το ΣΧΕΔΙΟ Β θα είναι παρόν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου