Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Πανεργατικό συλλαλητήριο κατά του Ασφαλιστικού πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, με την ΑΔΕΔΥ και τα εργατικά συνδικάτα να έχουν καλέσει σε μαζική συμμετοχή, αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησηςκαι κάνοντας λόγο για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι.
Η μεγάλη και δυναμική πορεία κατέληξε στη Βουλή, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ για αρκετή ώρα οι διαδηλωτές στάθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, όπου φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού Εργασίας,Γιώργου Κατρούγκαλου. Στην κινητοποίηση των Συνδικάτων συμμετείχαν καθητητές, δάσκαλοι, νοσοκομειακοί γιατροί,ενώσεις συνταξιούχων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΕΣΗΕΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο και εργαζόμενοι στονδημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Το δικό της μπλοκ είχε η ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν ότι δεν θα περάσει το κυβερνητικό αντιασφαλιστικό έκτρωμα πουδιαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της αφάλισης και δόθηκε ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις με αιχμή του δόρατος την πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου