Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ GREXIT ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ

ΑΝΕΚΛΗΘΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΑ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ, ΟΜΩΣ... ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στην πρώτη θέση σε όλες, σχεδόν, τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας μας βρέθηκε από νωρίς το απόγευμα η είδηση τηςανάκλησης του Έλληνα πρέσβη στην Πράγα από την ελληνική κυβέρνηση, εξαιτίας των δηλώσεων του Τσέχου πρωθυπουργού Μίλος Ζέμαν, ότι θα επιθυμούσε η χώρα του να μπει στην Ευρωζώνηόταν θα έβγαινε από αυτήν η Ελλάδα και πως στενοχωρήθηκε που η υπόθεση έφτασε τόσο κοντά στο περίφημο Grexit, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ...
Η είδηση αυτή ξεκίνησε ως “τριτοτέταρτη” στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και, σε αντίθεση με την συνήθη δημοσιογραφική λογική, “σκαρφάλωσε” ξαφνικά στην κορυφή της επικαιρότητας, σε βαθμό που να προκαλεί ερωτηματικά ο σχεδόν απόλυτος “συντονισμός”, ειδικά των συστημικών μέσων ενημέρωσης.

Τα μεγαλύτερα ερωτηματικά, ωστόσο, τα προκαλεί η... ευρωλαγνική “ευθιξία” των Τσίπρα και Κοτζιά. Τόσο πολύ, λοιπόν, ενόχλησε τους Τσίπρα και Κοτζιά η ειρωνική αναφορά του Τσέχου πρωθυπουργού στο ευπρόσδεκτο γι' αυτόν Grexit; Είναι τραγικό, αλλά το μόνο που ενοχλεί αυτή την ευρωλιγούρικηεξουσία Τσίπρα, το μόνο που τρέμει και την εκνευρίζει αφάνταστα, είναι η έξοδος από την ευρωζώνη.Τίποτε άλλο! Δεν την ενοχλεί η χούντα του “κουαρτέτου”! Δεν την ενοχλούν οι “θεσμικές” επεμβάσειςπου ακυρώνουν κυβερνητικά νομοσχέδια! Δεν την ενοχλεί η άγρια λιτότητα και εξαθλίωση του λαού! Δεν την ενοχλεί ο εξευτελισμός και η νεοαποικιοποίηση της χώρας! Δεν την ενοχλούν Μέρκελ καιΣόιμπλε που κατευθύνουν τις τύχες μας! Η έξοδος από την ευρωζώνη είναι το μόνο που αλαφιάζει τους κυβερνώντες. Το ευρώ να είναι καλά και ας πεινάει ο ελληνικός λαός και ας περιφρονείται και πνίγεται η ανεξαρτησία της χώρας!

Ο Έλληνας πρέσβης ανεκλήθη από την Πράγα από την “εθνικά υπερήφανη” κυβέρνηση Τσίπρα-Κοτζιά. Ο πρέσβης μας όμως παραμένει αμετακίνητος και ακλόνητος στο Βερολίνο. Διότι από δω παίρνουμε τις εντολές και κυρίως γιατί εδώ είναι η έδρα των κηδεμόνων μας και οι εθελόδουλες κυβερνήσεις πρέπει να σέβονται τους αποικιοκράτες τους και να αντιδρούν απέναντι σε όσους θέτουν υπό αμφισβήτηση ή ειρωνεύονται το σύμβολο της επικυριαρχίας τους: το ευρώ!

Β.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου