Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΤΑΕΙ ΓΚΑΖΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Μόνο ως κακόγουστη θεατρική παράσταση μπορεί να εκληφθεί ηθριαμβολογία του πρωθυπουργού για την ανάπλαση των Λιπασμάτων Δραπετσώνας. Η σημερινή... προεκλογικού τύπου επίσκεψή του στην περιοχή δύσκολα μπορεί να ρίξει στάχτη στα μάτια, καθώς γίνεται μόλις δύο ημέρες πριν από το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά- τη Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία των δεσμευτικών προσφορών για την εκχώρηση του 67% του ΟΛΠ, ενώ άγνωστο παραμένει το ύψος του τιμήματος.
Πρόκειται για άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των σκανδαλωδών ιδιωτικοποιήσεων του κοινωνικού πλούτου, ύστερα από την εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στους Γερμανούς. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θριαμβολογούσε στη Δραπετσώνα, η κυβέρνησή του πατούσε γκάζι για να ιδιωτικοποιήσει, το αμέσως προσεχές διάστημα, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τολιμάνι της Θεσσαλονίκης και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει.

Προφανώς, το τηλεοπτικό θέαμα που έστησε ο πρωθυπουργός στα Λιπάσματα έχει αποδέκτη όχι τόσο τις τοπικές κοινωνίες, όσο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που κεραυνοβολήθηκε από τις κωμικοτραγικές περιπέτειες του “παράλληλου προγράμματος”- το τελευταίο πολιτικό ανέκδοτο που μας έχει χαρίσει αυτή η κυβέρνηση- κι έχει μπροστά της το Γολγοθά του ασφαλιστικού, του φορολογικούκαι σειράς άλλων μνημονιακών νομοσχεδίων.

Με αφορμή τη σημερινή παράσταση του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΕ

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

''Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα δύο ημέρες πριν από το ξεπούλημα τουΛιμανιού του Πειραιά, μόνο και μόνο για να χρυσώσει το χάπι αυτού του μεγάλου εθνικούεγκλήματος, για το οποίο ο ίδιος είναι υπεύθυνος και οφείλει να λογοδοτήσει.

Η ανάπλαση του χώρου των Λιπασμάτων είναι υπόθεση μεγάλων κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων της Αυτοδιοίκησης, στους οποίους ως υπουργός ανταποκρίθηκα και κατέθεσατροπολογία, ενάντια σε ισχυρά συμφέροντα που πίεζαν για την προώθηση της. Αυτή η ανάπλαση, για την οποία μένουν να γίνουν ακόμη πολλά, πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος ενός ευρύτερουσχεδίου για ένα δημόσιο λιμάνι του Πειραιά που θα λειτουργεί ως κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού.Ουδείς μπορεί να την οικειοποιηθεί και να τη χρησιμοποιήσει για να παίζει κακόγουστο θέατρο, γιααποπροσανατολισμούς και φτηνούς αντιπερισπασμούς.

Στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα οι πολίτες θα έχουν ζωή μόνο αν σταματήσει το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά και φύγουν οι COSCO και τα Κινέζικα συμφέροντα που θέλουν να δώσουν και να μετατρέψουν όλη την ευρύτερη Πειραϊκή Ζώνη σε Chinatown εργασιακού Μεσαίωνα και κερδοσκοπίας.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου