Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

RE:THINK@ 12ο πανόραμα Οικολογικών Ταινιών


Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, ολοκληρώνουμε με μια θετική ανακοίνωση.
Από την Τετάρτη 18.11.2015 έχει ξεκινήσει το 12ο Πανόραμα Οικολογικών ταινιών με τίτλο “Παράθυρα στον Πλανήτη” μια σημαντική πρωτοβουλία από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Μια σειρά προβολών που γεννήθηκε από την ανάγκη να πληροφορηθούμε βλέποντας τα προβλήματα του πλανήτη με τα μάτια σημαντικών σκηνοθετών και δίνει μια μοναδική ευκαιρία στο αθηναϊκό (και όχι μόνο) κοινό να παρακολουθήσει ελληνικές και ξένες παραγωγές που πραγματεύονται θέματα περιβάλλοντος, επίκαιρα όσο ποτέ.
Φέτος, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ενώνει τις δυνάμεις της με την ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ παρουσιάζοντας ταινίες από την Ελλάδα, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γεωργία, τη Δανία, τις Η.Π.Α., την Ιταλία και την Κολομβία. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συνεργασία που δίνει νέα ώθηση στο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών και διευρύνει το κοινό του επισημαίνοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης όλων μας.

Τις ημέρες προβολών, όπως πάντα, έχουν προγραμματιστεί ειδικές θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις με διακεκριμένους ομιλητές.

Για πρώτη φορά φέτος, το πρωί του Σαββάτου 21/11, το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών καλωσορίζει τα παιδιά, με την προβολή ειδικών ντοκιμαντέρ, αλλά και με ένα παιδικό εργαστήρι κομποστοποίησης από την RE:THINK! ! !(για παιδιά 5 – 11 ετών) το οποίο και θα ξεκινήσει στις 11.40 π.μ στον χώρο της Ελληνικής Εταιρείας, Τριπόδων 28, Πλάκα
Tο βράδυ στον ίδιο χώρο, στις 21.10 μ.μ θα ακολουθήσει συζήτηση, πάνω στην θεματική "Σπόροι" με την Βάσω Κανελλοπούλου, Παραγωγό - Συγγραφέα και τη Μυρτώ Φοίφα, εκπαιδευτικό, εκπρόσωπο της RE:THINK και της Τράπεζας Σπόρων του Αγροκτήματος φυσικής & παραδοσιακής καλλιέργειας.
Η συζήτηση θα ακολουθήσει μετά την προβολή του ντοκυμαντέρ "Our seeds" - Οι σπόροι μας, 2014 * Seeds savers network / ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, 57΄)
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα ,αναλυτικά εδώ
Kαθώς και πληροφορίες για την Ελληνική Εταιρεία εδώ

RE:THINK -ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΦΟΙΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου