Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Συλλήψεις 28 απεργών και συνδικαλιστών σε εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης!

Σε 28 προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών που μετετράπησαν σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Χάρμα» της Θεσσαλονίκης.
Οι αστυνομικές δυνάμεις με εντολή της διοίκησης του εργοστασίου και παρουσία δικαστικού, προσήγαγαν 28 απεργούς αλλά...και μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ. Αργότερα οι προσαγωγές μετετράπησαν σε συλλήψεις για παράνομη βία και διατάραξη εργασιακής ειρήνης.
Από την πλευρά τους και οι συλληφθέντες, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, κατέθεσαν μήνυση για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και απειλή κατά της ζωής από στελέχη της εργοδοσίας.
Στους προσαχθέντες είναι και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών, Μανώλης Καραντούσας, ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου στον Όμιλο, Γιάννης Τζαβάρας, καθώς και εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου