Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η Πολυβραβευμένη παράσταση ‘’Ο ΦΟΝΙΑΣ’’ για 2 παραστάσεις

Μετά από την επιθυμία πολλών θεατών η παράσταση του ‘’Φονιά’’ θα επαναληφθεί για 2 παραστάσεις στο Θέατρο Περιγιαλίου.
Κυριακή 22 & Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 ώρα 8:30 μ.μ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Μήτσου Ευθυμιάδη
‘’Ο ΦΟΝΙΑΣ’’
Βραβείο 1ης Καλύτερης παράστασης
Βραβείο 1ου Ανδρικού ρόλου
Βραβείο 1ου Γυναικείου ρόλου Στο 5ο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στην Ιεράπετρα
Ηθοποιοί:
Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη Ηλίας Λέκκας Τάκης Τζεβελέκος Αλέκος Ξανθάκης
Πρωτότυπη μουσική: Τάκης Τζεβελέκος

Το έργο ανήκει στην σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία. Γραμμένο το 1981 έρχεται να μας θυμίσει χαμένες ηθικές αξίες, κοινωνικούς προβληματισμούς και ανισότητες μεταξύ του υποκόσμου και της “καθώς πρέπει” κοινωνίας. Δια μέσου των ηρώων του ο Ευθυμιάδης αποκαλύπτει αλήθειες που δεν τολμάμε να πούμε, υπενθυμίζοντάς μας αξίες όπως η αξιοπρέπεια και το ήθος. Μέσα από έναν ωμό ρεαλισμό, σκληρής γλώσσας και άμεσου λόγου, ξετυλίγεται η πολυπλοκότητα της σύνθεσης των χαρακτήρων του έργου. Έργο με αστυνομική ατμόσφαιρα, που καταδεικνύει την απουσία της πολιτείας - κοινωνικά και πολιτικά - εντός και εκτός των τειχών της φυλακής. Στο σαλόνι ενός μικροαστικού σπιτιού οι ήρωες αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά και αναπάντητα ερωτήματα ενός παρελθόντος που θα οδηγήσει στη σύγκρουση. Τέσσερα πρόσωπα που γίνονται πότε θύματα και πότε θύτες. Η αποκάλυψη της αλήθειας ίσως δεν φέρει την λύτρωση, αφού ο κύκλος των ενοχών και της προδοσίας είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι αρχικά είχαν φανταστεί οι ήρωες.
Πρόκειται για ένα παράλογο - λαϊκό δρώμενο, που με χιούμορ, τόλμη και διεισδυτικότητα, αλλά χωρίς προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες ψηλαφίζει γνωστά σε όλους ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την εικόνα της χώρας.

Επικοινωνία, κρατήσεις θέσεων:
27410 86330 6977408956


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝ΄΄

Παραστάσεις για παιδιά στο Θέατρο Περιγιαλίου
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
2015 – 2016
‘’Ο Στίκης και ο Κίμωνας στη στέγη’’
Παράσταση για μικρούς και μεγάλους.
Σάββατα 21 & 28 Νοεμβρίου 2015 ώρα 6:00 Για πρωινές παραστάσεις σχολείων κατόπιν συνεννοήσεως στα τηλ. 27410 86330 & 6973803911
http://Theatroperigialiou.wordpress.com
Η θεατρική μας παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Άστριντ Λίντκρεν ‘’Ο Κάρλσον και ο Μπόμπιρας στη στέγη’’
Λίγα λόγια για το έργο :
Ο Κίμωνας είναι ένα αγόρι που ζει σε μια μεγαλούπολη και νιώθει μόνος και παραμελημένος γιατί οι γονείς του δεν προλαβαίνουν με τις υποχρεώσεις στη δουλειά και το σπίτι να ασχοληθούν μαζί του και ο μεγάλος αδελφός του τον περιφρονεί.
Από το παράθυρο μπαίνει ξαφνικά ένα παράξενο ανθρωπάκι ο Στίκης ο Κεραμιδοτρέχαλος που μένει στις στέγες παρέα με τις γάτες και τα αστέρια. Ο Στίκης γίνεται σύντροφος του Κίμωνα στα παιχνίδια και τις σκανταλιές και επειδή είναι ορατός μόνο από όποιον πιστεύει σε αυτόν δημιουργούνται ξεκαρδιστικές καταστάσεις και παρεξηγήσεις.
Έρχεται όμως η στιγμή που ο Κεραμιδοτρέχαλος εξαφανίζεται ξαφνικά όπως ήρθε, αλλά υπόσχεται πως πάντα θα είναι δίπλα στον φίλο του. Η στιγμή που η βοήθεια του Στίκη θα κριθεί απαραίτητη δεν αργεί γιατί ο Δήμαρχος θέλει να ξεριζώσει το δασάκι της γειτονιάς για να το κάνει πάρκινγκ.
Θα μπορέσουν μικροί μεγάλοι να αντισταθούν στα συμφέροντα που τους απειλούν και να σώσουν το δασάκι;
Θα νιώσει ο Κίμωνας την αξία της συνεργασίας και της φιλίας;
Θα καταλάβει τη δύναμη που κρύβει μέσα του;
Μια υπέροχη διαδραστική παράσταση με τη συμμετοχή των παιδιών.
Σκηνοθεσία : Γωγώ Ξανθάκη
Παίζουν : Γωγώ Ξανθάκη, Άρης Σταύρου, Παναγιώτης Δημάκης, Ευτέρπη Αποστόλου – Δημάκη, Εβίτα Δραγούνη
Τιμή εισιτηρίου 5 €
Άνω των 80 παιδιών θα υπάρχει μείωση του εισιτηρίου κατόπιν συνεννοήσεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου