Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

KEEΡΦΑ: Διεθνής Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, Αθήνα, 10-11 Οκτώβρη, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο Ρουφ

Στις 10 και 11 Οκτώβρη η ΚΕΕΡΦΑ φιλοξενεί στην Αθήνα την Διεθνή Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Έρχονται ακτιβιστές και εκπρόσωποι μεγάλων αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων από πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως την Βρετανία, την Αυστρία, την Δανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Τουρκία, την Καταλωνία, την Σκωτία, την Κύπρο.
Ο πανευρωπαϊκός ξεσηκωμός αλληλεγγύης στους πρόσφυγες δεν έχει προηγούμενο. Είναι την ίδια ώρα και ένα κίνημα που συγκρούεται με τους φασίστες που επιχειρούν να επωφεληθούν χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο.
Στην Ευρώπη ξεδιπλώνεται ένα μαζικό κίνημα οργής για τις ρατσιστικές φρικαλεότητες της Ευρώπης-φρούριο, τους πνιγμούς στο Αιγαίο και την Μεσόγειο των μικρών Αϊλάν, τους θανάτους από ασφυξία σε φορτηγά όπως στην Αυστρία, το αστυνομικό κυνηγητό μανάδων με παιδιά στην αγκαλιά που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα πέφτοντας πάνω σε φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλαί. Ένα κίνημα αλληλεγγύης που αμφισβητεί τις κυρίαρχες επιλογές των κλειστών συνόρων, του «δεν χωράμε όλοι». Βροντοφωνάζει οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!
Συμμετέχουν: *Γουέϊμαν Μπένετ, από την κίνησηUNITEAGAISNTFASCISMπου πρωτοστάτησε στην συντριβή του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος και συνεχίζει τη μάχη ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό τουUKIP.

*Ντάβιντ Αλμπέϊχ ,από την κίνηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην Αυστρία, στη χώρα όπου η ακροδεξιά διεκδικεί απειλητικά να ανέβει. Και όμως, χιλιάδες διαδήλωσαν μετά την φρίκη των εβδομήντα νεκρών προσφύγων σε φορτηγό-ψυγείο. Χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους αναγκάζοντας την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα ενώ απλός κόσμος αψηφούσε τους νόμους μεταφέροντας με τα αυτοκίνητα του οικογένειες προσφύγων μέχρι τα σύνορα της Γερμανίας.

*Ντέιβιντ Καρβάλα, από την κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό Βαρκελώνης, με δράση που εμπόδισε τους ναζί στη Βαρκελώνη οδηγώντας τους στην απομόνωση.

*Μαζί τους ακτιβιστές από την Τουρκία, όπου διαδήλωση προσφύγων ξεκίνησε προς τα σύνορα με τον Έβρο διεκδικώντας να σπάσει τον έλεγχο από τα κυκλώματα των διακινητών και να περάσει από τα χερσαία σύνορα ώστε να αποφύγει ο κόσμος τον πνιγμό στο Αιγαίο.

*Ο Φόλκαρτ Μόσλερ από το κίνημα της Γερμανίας, όπου δόθηκε η μάχη τόσο με τη Μέρκελ όσο και με το ρατσιστικό ισλαμοφοβικό κίνημαPEGIDA. Η Ανν Λάγκερ από την Δανία, από την κίνηση πόλεις χωρίς ρατσισμό. Ο Ντίνος Αγιομαμμίτης από την Κύπρο, με τη δικιά της δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού, μια ανάσα από την Μ.Ανατολή, στη καυτή περιοχή της ΑΟΖ και των γερακιών του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

*Μαζί τους θα μιλήσουν αγωνιστές και αγωνίστριες από όλη την Ελλάδα που χτίζουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από την Μυτιλήνη μέχρι τις γειτονιές της Αθήνας και από τη Κρήτη μέχρι την Θράκη. Πρόσφυγες από την Συρία και το Αφγανιστάν, ακτιβιστές των κινημάτων αλληλεγγύης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι από την Αττική και το Αιγαίο, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι.

Να είσαστε όλοι και όλες εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου