Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

"Guardian": Αυτός είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας o Maarten Verwey...

«Όποιος και να βγει από τις κάλπες άλλοι διοικούν”
Όποιος κι αν είναι ο ένοικος στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, άλλος θα διοικεί πραγματικά τη χώρα, επισημαίνει σε άρθρο του ο Guardian, μιλώντας για έναν «κοστουμαρισμένο Ολλανδό με εξουσίες άνευ προηγουμένου”.
Πρόκειται για τον Maarten Verwey, έναν ανώτερο δημόσιο υπάλληλο στο Ολλανδικό Υπουργείο Οικονομικών ο οποίος εισήλθε στην Κομισιόν το 2011 και οδήγησε το πρόγραμμα της Κύπρου. Ο Verwey, με τον τίτλο του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων είναι αυτός που αποφασίζει ποια ποσά θα διατεθούν στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι στη χώρα ελάχιστοι έχουν ακούσει το όνομά του.

«Κάτω από τις δρακόντειες προϋποθέσεις ομαλής ροής των ποσών προς την Ελλάδα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο η Αθήνα έχει παραδώσει ουσιαστικά τον έλεγχο στους δανειστές της που καθορίζουν με περικοπές την οικονομική και κοινωνική πολιτική της χώρας», επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.

Για να εξηγήσει πώς συμβαίνει αυτό, η Guardian αναφέρει εδάφιο του μνημονίου στο οποίο ρητά αναγράφεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει “να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις σχετικές δράσεις 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου