Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΒΟΜΒΑ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΘΕΤΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: ¨ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ "ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ GREXIT"

Με συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίτορ Κονστάνσιο ομολογεί αυτό που κάθε ψύχραιμος παρατηρητής μπορούσε να υποψιαστεί: Ότι το περίφημο «σχέδιο Σόιμπλε» για Grexit δεν υπήρξεποτέ «στ' αλήθεια»! Με άλλα λόγια, ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από μια μπλόφα, με στόχο να οδηγήσει τηνκυβέρνηση Τσίπρα σε μια ταπεινωτική παράδοση άνευ όρων, υπό το κράτος του εκφοβισμού.
«Δεν υπήρξε ποτέ καμία αμφιβολία ανάμεσα στην πλειοψηφία των κρατών- μελών», δήλωσε ο
Κονστάνσιο. «Νομικά, δεν υπάρχει τρόπος για να εξωθηθεί μια χώρα εκτός ευρωζώνης. Δεν υπήρξε ποτέ στ' αλήθεια προοπτική να συμβεί κάτι τέτοιο».
Η ομολογία του Κονστάνσιο αφήνει έκθετο τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, που χρησιμοποίησαν τη μπλόφα του Σόιμπλε για να δικαιολογήσουν το τρίτο, καταστροφικό Μνημόνιο. Αλλά και για να διαβάλουν την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις ριζοσπαστικές δυνάμεις, εμφανίζοντας την εναλλακτική τους λύση, που περιλαμβάνει έξοδο από το ευρώ, ως ταυτόσημη, τάχα, με την ανύπαρκτη, όπως αποδείχθηκε, «πρόταση Σόιμπλε».

'Όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα La Tribune: «Στην πραγματικότητα, μπορούμε πλέον να είμαστε βέβαιοι ότι, αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε υποχωρήσει... η ισορροπία του φόβου θα είχε αλλάξει στρατόπεδο. Αν οι δανειστές πίστευαν στ' αλήθεια ότι υπήρχε προοπτική Grexit, θα υπήρχαν βάσιμες ελπίδες για έναν πιο ευνοϊκό (για την Ελλάδα) συμβιβασμό... Άσχημα νέα για τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής».

Η ομολογία- βόμβα αποκαλύπτει επίσης την παντελή αναξιοπιστία της Ε.Ε. στον ελληνικό λαό και σε όλο τον κόσμο. Μια από τις δύο μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη, και οι ηγέτες της Ε.Ε. συμπεριφέρονται σαν μπλοφαδόροι της πόκας και κοινοί εκβιαστές απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό, που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από τις εξοντωτικές πολιτικές τους. Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να απαντήσουν, την Κυριακή, με την ψήφο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου