Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ιγγλέζη: Η Eldorado έχει παραβιάσει όλους τους περιβαλλοντικούς όρους

«Μπορείς να μην αποδεχθείς μία απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας;» διερωτήθηκε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, σε συνέντευξη λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση της προσφυγής της «Ελληνικός Χρυσός» κατά της απόφασης για αναστολή των εργασιών.Μιλώντας στο Πρακτορείο fm, διευκρίνισε, όμως, «το κίνημα δε σταματάει, όταν υπάρχει μία δικαστική απόφαση, συνεχίζει ώσπου να καταφέρει να σταματήσει την καταστροφή στον τόπο του». «Παλεύουμε για τη ζωή μας και το μέλλον, δεν θα μας
σταματήσει μια δικαστική απόφαση, είμαστε βέβαιοι ότι αν συνεχιστεί η επένδυση, θα φύγουμε εμείς», είπε και προανήγγειλε προσφυγή κατά της επένδυσης στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό, ότι αναμένονται τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος, τα οποία, όπως είπε «δε θα είναι καλά για την εταιρεία, γιατί έχει παραβιάσει όλους τους περιβαλλοντικούς όρους», διευκρίνισε όμως ότι θεωρεί ότι είναι “θέμα του υπουργού η απόδοση ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες, που έδωσαν εγκρίσεις στο παρελθόν».

Η βουλευτής κατηγόρησε την εταιρεία, ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εκπρόσωποι της και άλλοι πολιτικοί παράγοντες, τους οποίους δεν κατονόμασε «πηγαινοερχόταν στο υπουργείο και πίεσαν τους υπηρεσιακούς υπουργούς να ανακαλέσουν την απόφαση του κ. Σκουρλέτη, για ανάκληση των εργασιών στην Χαλκιδική, εκφράζοντας τη βεβαιότητα της ότι η ανάκληση πατάει καλά».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις καταστροφές στην Κασσάνδρα, η κυρία Ιγγλέζη είπε, ότι «πρέπει να υπάρξουν σοβαρότερες υποδομές στην περιοχή, ανάμεσα στις οποίες κατονόμασε τον δρόμο στο Βόθωνα, που εκκρεμεί».

Εξέφρασε τέλος την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να μην είναι αναστρέψιμη η αλλαγή που έχει επέλθει στο περιβάλλον σε τουριστικές περιοχές και ακτές διευκρινίζοντας ότι «αν υπάρχει πολιτική βούληση, όπως αυτή που είχε ο Αντώνης Τρίτσης στη δεκαετία του 80 να σταματήσει η παρανομία, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο».


http://www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου