Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Ανήμερα της συμπλήρωσης δύο ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM αποδέχθηκε την πολιτική ευθύνη της πράξης αυτής.

Με το γνωστό του προκλητικό τόνο και αφού πρώτα είχε αρνηθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι
νεοναζιστικό κόμμα, στρέφοντας τα βέλη του προς το ΚΚΕ επειδή υπάρχει προτομή του... Στάλιν στον Περισσό, ο αρχηγός της οργάνωσης προσπάθησε με τον πιο κυνικό τρόπο να «ξεπλύνει» το κόμμα του από τη στυγερή δολοφονία.


Είπε χαρακτηριστικά: «Σε άλλες εποχές υπήρχαν επίλεκτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του δημοσιογραφικού κόσμου που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρούρησης. Στην Καλαμάτα είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια. Είχαν πέσει πυροβολισμοί, είχαν γίνει τραυματισμοί. Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε, αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή τη δολοφονία Λαμπράκη;».

Για να συνεχίσει την προσπάθεια... ποινικού «ξεπλύματος» ο Νίκος Μιχαλολιάκος έριξε ξανά όλες τις ευθύνες στον Γιώργο Ρουπακιά δηλώνοντας ότι «Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και όταν ρωτήθηκε εάν σε περίπτωση εκλογικής του νίκης θα εγκαθίδρυε ένα καθεστώς τύπου Παπαδόπουλου ο «δημοκράτης» Μιχαλολιάκος τόνισε ότι «Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην εποχή μας. Ακόμη και να το ήθελα δεν είναι δυνατό να γίνει» για να προσθέσει ότι «και δεν το θέλω...».

Νωρίτερα, πάντως, είχε προλάβει να δηλώσει ότι «επί Παπαδόπουλου επικρατούσε μια σχετική ηρεμία στη χώρα», ενώ μιλώντας για κείμενα με φασιστικό/ναζιστικό περιεχόμενο απάντησε ότι όταν αυτά γράφονταν «δεν κάναμε πολιτική».

Κι αν κάποιους εκπλήσσει η ομολογία Μιχαλολιάκου ας συλλογιστούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και ίσως οι δηλώσεις αυτές να προσβλέπουν ενδεχομένως σε καλύτερη ποινική μεταχείριση. EFSYN.GR
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου